Израелският футболен тим "Бейтар" от днес вече се нарича "Бейтар

...
Израелският футболен тим "Бейтар" от днес вече се нарича "Бейтар
Коментари Харесай

Израелски футболен отбор добави в името си Тръмп

Израелският футболен отбор "Бейтар " от през днешния ден към този момент се назовава "Бейтар Ерусалим Тръмп ", съобщи Би Би Си.

Ръководството на един от най-популярните тимове в близкоизточната страна реши да благодари на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила за преместването на посолството на ръководената от него страна от Тел Авив в Ерусалим и по този метод да признае свещения за юдеи, християни и мюсюлмани град за столица на еврейската страна.

"С този акт президентът на Съединени американски щати влезе в историята. Ето за какво от 14 май 2018 година нашият тим ще се споделя "Бейтар Ерусалим Тръмп " ", написа в официално съобщение на футболния клуб.

Днес Израел отбелязва 70 години от оповестяването на своята самостоятелност. Според решение на Организация на обединените нации от 1947 година Ерусалим е бил разграничен на две елементи Западен – израелски и Източен - йордански. След края на Шестдневната война (1967 г.) еврейската страна е открила надзор върху целия град и го прогласява за своя столица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР