Израелският експерт, който бе заведен на мястото на взрива по

...
Израелският експерт, който бе заведен на мястото на взрива по
Коментари Харесай

Израелският експерт е бил в България за семинар по сигурността на Прокуратурата и НСлС

Израелският специалист, който бе заведен на мястото на гърмежа по колата на основния прокурор Иван Гешев на 1 май, е специалист по антитероризъм и е бил в България за семинар по сигурността чиновници от Прокуратурата, Национална следствена служба и структурите по сигурност на Столична община, предава Епицентър.бг, базирайки се на Федерацията на ционистите в България.

Така за първи път се хвърля светлина върху личността на специалиста, който се трансформира в главен фактор за настояването за премахване към Гешев и мотива му за наличието в България.

„ При визитата си израелският специалист организира среща и с господин Ясен Тодоров, заместник-директор на Национална следствена служба, като задачата на срещата беше да се разиска изпращането на българска група на семинар по сигурността в Израел през тази календарна година. Група от чиновници на Министерство на вътрешните работи към този момент е била на подобен семинар през 2020 година, като през тази година се е възнамерявало разширение на групата със чиновници от Прокуратурата, Национална следствена служба и структурите по сигурността на Столична община. Това е и международната процедура на образуване на групи за сходно образование за повишение на квалификацията и обмяна на опит “, се споделя в изказване на Федерация на ционистите.

„ На 1 май 2023 година по покана на Федерацията на ционистите в България, на публично посещаване в София дойде бележит израелски специалист по анти-тероризъм, чието име и служба не можем да съобщим, заради основание за сигурност. Можем единствено да поясним, че името не е това, което се тиражира от някои медии. Целта на неговото посещаване бе среща с членовете на ционистката организация и отбелязването на 75 години от основаването на Държавата Израел.

В програмата му беше включено публично отбелязване на празника, както и посещаване в тази връзка на българско учебно заведение, взаимно с изпълнителния шеф на международната организация ORT, с която учебното заведение работи тясно. Категорично осъждаме всевъзможни опити за внушения и спекулации за противозаконна интервенция в работата на правоприлагащите органи или каквато и да било друга връзка на израелския специалист със случилите се по това време в страната ни събития. Федерацията на ционистите в България не е страна и няма нищо общо с тези процеси, като молим към способените органи да извършат нужното следствие и по законов ред да огласят обстоятелствата по случая “, се споделя в позиция на ръководителя Николай Гълъбов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР