Израелските здравни власти планират да предложат трета доза от ваксината

...
Израелските здравни власти планират да предложат трета доза от ваксината
Коментари Харесай

Трета доза! От 1-ви август Израел ще предлага на възрастните хора допълнителна доза от COVID ваксината на Pfizer

Израелските здравни управляващи възнамеряват да предложат трета доза от имунизацията против ковид, създадена от Pfizer и BioNTech, на своите жители над 60-годишна възраст, оповестиха в четвъртък израелското публично радио Kan News и телевизия Channel 13.

Според информацията имунизацията с бустер доза (трета спомагателна доза) се възнамерява да стартира от неделя, 1-ви август.

В сряда Pfizer съобщи, че има вяра, че хората се нуждаят от трета доза, с цел да поддържат високата отбрана против ковид. Компанията уточни, че още през август може да кандидатства за незабавно позволение в Съединени американски щати за даване на бустер доза на своята Covid ваксина.

Според Kan News и Channel 13 генералният шеф на израелското министерство на опазването на здравето е уведомил ръководителите на здравни организации, които са ползвали двудозовата ваксина на Pfizer, че те могат да обезпечат, от неделя (1-ви август), бустер-инжекции за хора на възраст над 60 години.

Здравното министерство на Израел пък уточни, че по-късно денем ще направи публично известие по отношение на идната " бустер акция ".

Решението е взето за да се ограничи разпространяването на по-заразния Делта вид на ковид измежду тази рискова група, показва Kan news.

Това дейно ще трансформира Израел в полигон за тестване на бустерна доза на Covid ваксина преди възможното утвърждение на сходна трета доза от страна на Американската администрация по храните и медикаментите (FDA).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР