Израелските войници вече действат във всички части на ивицата Газа.

...
Израелските войници вече действат във всички части на ивицата Газа.
Коментари Харесай

Изаелската офанзива вече обхваща цялата територия на Ивицата Газа

Израелските бойци към този момент работят във всички елементи на линията Газа. Израелската войска подреди нова евакуация в пренаселената южна част на линията, само че по-късно предизвести да не се употребява основния път Салах ал Дин в частта му край Хан Юнис, тъй като е полесражение. Вече няма безвредно място в Газа, споделят локалните поданици.

Десетки израелски танкове, транспортни средства с бойци и булдозери са навлезли в южната част на Ивицата Газа, достигайки до Хан Юнис, настояват очевидци пред Агенция Франс Прес. Израел продължава да уголемява наземната си интервенция.

" Израелската войска организира интервенции във всички елементи на линията Газа, където има центрове на Хамас ", сподели Даниел Хагари, представител на израелската войска.

Сухопътните интервенции на север са покрай привършване и се разпростират на юг.

" В Северна Газа разбихме бригади на Хамас, елиминирахме командири. Започнахме същия развой на юг с не по-малка мощ. Навсякъде водачите на Хамас ще се сблъскат с мощта на израелската войска ", съобщи Херци Халеви, шеф на израелския общоприет щаб.

От началото на сухопътната интервенция на 27 октомври израелските сили са разкрили 800 шахти, водещи към голямата мрежа от подземни тунели и бункери на палестинската формация и настояват, че са унищожили повече от половината. Тази заран израелските сили издадоха нови заповеди за евакуация от 20 региона в анклава, подновявайки и въздушните удари. Според локални поданици към този момент няма безвредно място.

" Никъде не е несъмнено, нито в Рафа, нито в Хан Юнис или Газа и Дейр ал Балах. Казват ни, че някъде е безвредно и ни разрешават да се евакуираме, а след това пускат бомби над гъсно обитаеми места ", уточни Салах, гражданин на Газа.

Голяма част от жителите се струпаха в южната част на линията, откакто Израел подреди още в първите дни на войната цивилните да изоставен северните елементи.

" Стана ясно, че изказванията на окупатора за безвредни зони на юг и непрекъснатите апели за евакуация там са капан, с цел да бъдат осъществени повече убийства ", сподели Осама Хамдан, представител на Хамас.

При откриването на срещата на министри от Организацията за ислямско съдействие в Истанбул турският президент Ердоган съобщи, че израелският министър председател ще бъде съден като военнопрестъпник поради продължаващата атака в линията Газа.

" Нетаняху, който е касапинът на Газа, като се изключи че е военнопрестъпник, сигурно ще бъде съден като Милошевич. Бих желал още един път да ви напомня, че Газа е палестинска територия. Газа принадлежи на палестинците и ще остане такава вечно ", разяснява Реджеп Ердоган.

И до момента в който войната е на път да навлезе в третия си месец, от ден на ден са незнайните какво ще се случи, откакто бомбите спрат - кой ще ръководи Ивицата Газа?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР