Израелските военни са засилили операциите си в южния град Хан

...
Израелските военни са засилили операциите си в южния град Хан
Коментари Харесай

Израел поиска имената на оцелелите заложници в Газа срещу споразумение за спиране на огъня

Израелските военни са засилили интервенциите си в южния град Хан Юнис в линията Газа, като са били унищожени десетки цели на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " при въздушни и артилерийски удари, съобщи Ройтерс.

Били са изумени към 50 цели в границите на единствено шест минути. Местните поданици обявиха, че са били сюрпризирани от бързото нахлуване на израелските танкове, провокирало нови сражения с палестинските бойци.

В същото време договарящи и представители на " Хамас " дойдоха в египетската столица Кайро за договаряния за ново преустановяване на огъня. Бе обявено, че Израел има условие преди да се причисли да получи увещание за ориста на заложниците, които към момента са държани в Газа, заяви BBC.

Неназован американски чиновник сподели, че Израел е " повече или по-малко приел " договорката. Но израелските медии споделят, че " Хамас " отхвърля да каже кои от заложниците са към момента живи, което на този стадий блокира наличието на страната на масата за договаряния.

Съединени американски щати споделят, че шестседмичната пауза ще докара до освобождението на повече израелски заложници и палестински пандизчии. Натискът за договорка се ускори след случая в четвъртък край град Газа в северната част на територията, където минимум 112 души бяха убити, до момента в който тълпи се втурваха към филантропичния ескорт.

" Хамас " упрекна Израел, че е стрелял по цивилни, до момента в който са се опитвали да получат храна. Израел отхвърли това.

В неделя представителят на армията контраадмирал Даниел Хагари сподели, че първичният обзор е приключен " на нещастния случай, при който цивилни поданици на Газа бяха стъпкани до гибел и ранени, до момента в който се насочваха към конвоя за помощ! ".

Съобщава се, че " Хамас " е споделил, че съглашение за помирение може да бъде реализирано в границите на идващите 24 до 48 часа, като източник от групата е декларирал на египетските медии, че съглашението зависи от единодушието на Израел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР