Израелските военни са убили един от лидерите на бойното крило

...
Израелските военни са убили един от лидерите на бойното крило
Коментари Харесай

САЩ обявиха смъртта на третия в йерархията на Хамас след израелски удар

Израелските военни са умъртвили един от водачите на бойното крило на групировката Хамас -  Марван Иса, сподели съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, представен от BBC. По-рано Израел твърдеше, че Иса е бил обект на удар в линията Газа, само че не удостовери гибелта му.

„ Третият човек в йерархията на Хамас, Марван Иса, беше погубен при израелска интервенция предходната седмица. Останалите висши водачи евентуално се крият надълбоко в мрежата от тунели на Хамас, само че справедливостта ще сполети и тях “, сподели Съливан по време на брифинг. Той сподели още, че в понеделник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е провел телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Представители на Хамас не разясниха известията за гибелта на Иса. На 11 март израелската войска заяви, че е направила въздушен удар против под земята комплекс покрай бежанския лагер Нусейрат в централната част на Газа, ориентиран към Иса, и го уточни като един от уредниците на офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври. Иса беше заместител на Мохамед Дейф, който управлява паравоенното крило на Хамас -  Бригадите ал-Касам. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР