Израелските военни наредиха на стотици хиляди цивилни, живеещи в град

...
Израелските военни наредиха на стотици хиляди цивилни, живеещи в град
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Ден 8 от последната война Израел-Хамас

Израелските военни подредиха на стотици хиляди цивилни, живеещи в град Газа, да се изтеглят преди рисковата сухопътна атака на Израел

От Associated Press, 14 октомври 2023 година, 2:29 ч. Транспорт.

Палестинците бягаха в всеобщо изселване, откакто израелската войска сподели на хората да се изтеглят в южната част на обсадения територия преди предстояща сухопътна инвазия.

СЕУЛ, Южна Корея — Южнокорейски боен аероплан, евакуиращ 220 южнокорейски и други азиатски жители от Израел, излетя от Тел Авив и се чака да кацне в Южна Корея по-късно в събота, сподели Министерството на външните работи на Сеул. жители и шестима жители на Сингапур, сподели министерството.

Около 470 южнокорейци остават в Израел, множеството от тях дълготрайно пребиваващи, които са избрали да останат. Досега няма известия за жертви в Южна Корея от насилието в Израел и Газа.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви за 16 палестинци, убити в петък в окупирания Западен бряг, което води до 51 общият брой на палестинците от Западния бряг, убити от 7 октомври, когато Хамас организира бруталното си нахлуване против Израел.

Объединените народи споделят, че офанзивите от израелски заселници са се нараснали там след нападението на Хамас.

ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ — Роднини на израелци, отвлечени по време на офанзивата на бойци на Хамас предходния уикенд, се помолиха в петък в Организация на обединените нации за помощта на света да върнат околните си вкъщи.

Говорейки от видео от Израел, Йони Ашер сподели на дипломати на проведено от Израел събитие, че не е спал или ял, откогато брачната половинка му и двете му дребни дъщери изчезнаха на 7 октомври, до момента в който посещаваха тъщата си в южната част на страната.

„ Не знам дали са ми останали още сълзи “, сподели той. „ Изтощен съм и просто желая да се обърна към всеки, който може да ме чуе в интернационалната общественост. Моля, върнете момиченцата ми. ”

Бойци на Хамас взеха 150 заложници по време на изненадващо нахлуване в събота.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР