Израелските военни казаха, че няма конкретен график за прекратяване на

...
Израелските военни казаха, че няма конкретен график за прекратяване на
Коментари Харесай

Край на Дженин като ”убежище за тероризма”: Напрежение на Западния бряг между Израел и Палестина

Израелските военни споделиха, че няма съответен график за преустановяване на интервенцията, само че това може да бъде " въпрос на часове или няколко дни ".

Израелските военни са прекъснали телефонните връзки и електричеството в лагера, което затруднява приемането на точна картина на протичащото се. Палестинските медици също се борят да стигнат до десетките ранени там.

Израелската войска твърди, че е работила въз основа на точни разследващи данни и не се стреми да нарани цивилни, само че доста от тях са били хванати в кръстосания огън.

Военните разрешиха на към 500 палестински фамилии да изоставен лагера в понеделник вечерта. 

Дженин се трансформира в цитадела на ново потомство палестински бойци, които са надълбоко разочаровани от застаряващото управление на палестинските управляващи и рестриктивните мерки на израелската окупация. Градът стана очевидец на многократни набези на израелски военни през последната година.

През 2002 година, по време на Интифадата ал-Акса (вълната от принуждение, почнала през септември 2000 г.), израелските сили започнаха пълномащабно навлизане в Дженин. Най-малко 52 палестински бойци и цивилни и 23 израелски бойци бяха убити по време на 10 дни на интензивни боеве.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР