Израелските власти съобщиха в сряда, че при въздушен удар срещу

...
Израелските власти съобщиха в сряда, че при въздушен удар срещу
Коментари Харесай

Израел ликвидира командир на Хамас в Газа

Израелските управляващи оповестиха в сряда, че при въздушен удар против център за систематизиране на храна на Организация на обединените нации в южната част на Газа е бил умъртвил авансово набелязан пълководец на " Хамас ", оповестява " Ройтерс ". Според палестински здравни чиновници са били убити още четирима души, в това число чиновник на Организация на обединените нации.

Израелската войска прецизира, че е бил погубен Мохамад Абу Хасна, който разказват като бойец на Хамас, предоставял разследваща информация на групата за позициите на израелските войски и е " също взел участие в поемането на надзор над филантропичната помощ и разпространяването й на терористите на Хамас ".

В изказване " Хамас " сподели, че Абу Хасна е бил член на полицията и осъди убийството му като " плахо ликвидиране ", целящо да попречи на разпределението на помощите.

Хамас разпознава различен от петимата убити като началник на изключителна комисия за Рафах, Нидал ал Шейх Ейд.

Главната организация на Организация на обединените нации за палестинците заяви, че едно от нейните уреди е било ударено в Рафах, регион в южната част на Газа , където се укрива повече от половината от 2,3-милионното население на Газа.

Най-малко един чиновник на Агенцията е измежду петимата убити, а 22 други са ранени, сподели организацията, добавяйки, че координатите на оборудването са били споделени с израелската войска.
 Израелски дрон умъртви войник на
Израелски дрон умъртви войник на " Хамас " в Ливан

При офанзива против кола край град Тир

" Днешното нахлуване против един от дребното останали разпределителни центрове на Агенцията в Ивицата Газа идва на фона на привършване на запасите от храна , гладът е необятно публикуван " , сподели шефът Филип Лазарини.

" Хамас " отхвърли обвиняванията на Израел, че отклонява хранителна помощ и твърди, че Израел употребява глада, с цел да окаже напън върху палестинското население.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели в сряда, че е решен да размени Агенцията с други организации, без да навреди на разпределението на помощта, базирайки се на хипотетични връзки сред организацията и бойците на " Хамас ".
 Al-Arabiya:
Al-Arabiya: " Хамас " одобри съглашение за помирение в Газа с освобождение на заложниците

Надежда за мир в Близкия изток

Във Вашингтон държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън по време на брифинг сподели, че към момента не е получил детайлности за случая, само че сподели, че Израел би трябвало да отбрани сигурността на филантропичните служащи макар тежките условия.

" Вие сте във военна зона. Имате терористична група, която стреля от лечебни заведения, от учебни заведения, от жилищни здания, само че израелската войска, израелското държавно управление имат отговорност и обвързване да създадат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че филантропичните могат да си правят работата ", сподели Блинкън.

Войната в Газа към този момент е в шестия си месец, а Организация на обединените нации предизвести, че минимум 576 000 души в Газа - една четвърт от популацията - са на ръба на глада и световният напън върху Израел нараства да разреши повече достъп до анклава.

Във вторник Организация на обединените нации употребява нов сухопътен маршрут, с цел да достави храна до северната част на Газа за първи път от три седмици.

" Полагаме старания да улесним даването на повече помощ в северната част на Газа ", сподели представителят на израелското държавно управление Тал Хайнрих пред публицисти в сряда. " Това беше пилотен план, с цел да попречи на Хамас да поеме помощта, както постоянно вършат. "

Съединени американски щати, Йордания и други направиха мятане по въздуха в пилотен план за отваряне на морски кулоар за доставка на доставки. Докато чиновници на Организация на обединените нации приветстваха новите направления за помощ, те акцентират, че няма сурогат на достъпа до суша.
 Съединени американски щати и Йордания спуснаха по въздух още филантропична помощ за Газа
Съединени американски щати и Йордания спуснаха по въздух още филантропична помощ за Газа

Съединените щати са пуснали към 135 000 хранителни запаси по въздух този месец

Войната стартира, когато бойци на " Хамас " нападнаха Израел на 7 октомври, убивайки 1200 души и завладявайки 253 заложници, съгласно израелските данни. След това Израел стартира въздушно, морско и наземно нахлуване, което умъртви повече от 31 000 палестинци, оповестиха здравните управляващи в ръководената от Хамас Газа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР