Израелските въздушни нападения са убили десетки хора, включително деца, в

...
Израелските въздушни нападения са убили десетки хора, включително деца, в
Коментари Харесай

„Ужасяващо“: Съобщава се за десетки убити при израелски атаки срещу лагери, училища

Израелските въздушни набези са умъртвили десетки хора, в това число деца, в северната, централната и южната част на Газа, споделиха палестински публични лица и медии, както обсадената територия устоя 44-ия си ден на бомбардировка.

Най-малко 31 души бяха убити при израелски офанзиви против бежанските лагери Бурейдж и Нусейрат в централната част на Газа, заяви в неделя Министерството на здравеопазването в управлявания от Хамас анклав.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Какво знаем за евакуацията на болничното заведение al-Shifa в Газа Много убити при израелски офанзиви против две учебни заведения в северната част на Газа Снимки: Ранени палестински деца са евакуирани от Газа в ОАЕ Снимки: Няма завършек на палестинските премеждия до безкрайност на войната на Израел против Газа завършек на списъка

Жена и детето й също бяха убити при удари в южния град Хан Юнис, заяви палестинската осведомителна организация Wafa.

Израелските сили също гръмнаха двама души, в това число мъж с увреждания, по време на нахлувания в окупирания Западен бряг, заяви Wafa.

Исам ал Файед, 46-годишен неработоспособен, беше погубен на входа на бежанския лагер Дженин, до момента в който 20-годишният Омар Лахам беше погубен в бежанския лагер Дейшех, южно от Витлеем, сподели Вафа.


„ Животът ни е пъкъл “

Убийствата идват след опустошителни набези против учебни заведения и бежански лагери в Северна Газа.

Най-малко 50 души бяха убити при нахлуване против учебно заведение ал-Фахура в бежанския лагер Джабалия в събота, заяви Министерството на здравеопазването на Газа, до момента в който се оповестява за десетки жертви от нахлуване против второ учебно заведение в Тал аз-Заатар. < /p>

„ Сцените бяха ужасяващи. По земята имаше трупове на дами и деца. Други крещяха за помощ “, сподели Ахмед Радуан, ранен, оживял от офанзивата в Ал Фахура, пред организация Асошиейтед прес.

„ Мъртвите тела [са] разпръснати... части плът “, сподели неназован очевидец пред Ал Джазира. „ Никой не може да разпознае синовете си. Нашият живот е пъкъл. “

Маруан Бишара, старши политически анализатор за Al Jazeera, сподели, че учебното заведение al-Fakhoora може да се опише като „ al-Shifa на учебните заведения “, защото неведнъж е било удряно от израелските сили като болничното заведение al-Shifa, най-голямото здравно заведение в Газа, който беше съществена цел на военната акция на Израел.

„ Няма нищо дискриминиращо във обстоятелството, че учебно заведение, което приютява хиляди хора, е било бомбардирано от въздуха; което има за цел да сътвори вреди, човешки загуби, страдалчество и гибел “, сподели Бишара.


Пациенти, бягащи от Ал Шифа

Междувременно болница " Ал-Шифа " продължава да бъде в центъра на филантропичните паники, защото стотици хора избягаха от болничното заведение пешком по заповед на израелската войска, съгласно нейния шеф.

Колони от заболели и ранени – някои от тях с ампутирани крачки – бяха видени да напущат с разселени хора, лекари и медицински сестри в събота, до момента в който към комплекса се чуваха мощни детонации.

Филип Лазарини, началник на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци UNRWA, разказа „ ужасяващи фрагменти “ от сцената, до момента в който Египет назова бомбардировката „ военно закононарушение “ и „ умишлена засегнатост към Организация на обединените нации “.

Екип за оценка на Световната здравна организация в неделя сподели, че 291 пациенти са оставени в болничното заведение. Те включват 32 бебета в извънредно сериозно положение, пациенти с контузии със мощно инфектирани рани и други с гръбначни пострадвания, които не могат да се движат, сподели здравната организация на Организация на обединените нации.

Откакто палестинската формация Хамас стартира изненадващата си офанзива против израелска територия на 7 октомври, Израел е провел опустошително въздушно и сухопътно нахлуване против Газа, убивайки минимум 11 500 души, повече от една трета от които деца, съгласно публични лица в Газа. < /p>

44-дневната война разсели към 1,5 милиона палестинци, унищожи огромна част от инфраструктурата на територията и провокира отчайваща филантропична рецесия, споделят филантропичните служащи.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР