Израелските сили застреляха двама палестинци, включително член на въоръженото крило

...
Израелските сили застреляха двама палестинци, включително член на въоръженото крило
Коментари Харесай

Израелските сили застреляха двама палестинци на Западния бряг

Израелските сили гръмнаха двама палестинци , в това число член на въоръженото крило на Хамас, покрай Тубас на окупирания Западен бряг в петък след нахлуване в града по-рано сутринта, оповестиха военните, представени от Рийтерс.

В изказването се споделя, че Мохамад Омар Дарагмех, който разказват като началник на инфраструктурата на Хамас в региона на Тубас в долината на река Йордан, е бил погубен по време на замяна на огън със силите за сигурност. В изказването се прибавя, че в автомобила му са открити редица оръжия и военно съоръжение, в това число автоматизирани пушки.

Хамас удостовери гибелта на Дарагме и участието му във въоръжените им бригади " Ал Касем ".

Официалната палестинска осведомителна организация WAFA заяви, че още един мъж е бил погубен от израелските сили , провеждащи акция в бежанския лагер Ал-Фара в Тубас. Хамас сподели, че скърби за гибелта на мъжа, само че не го разгласи за член.

Военните споделиха, че силите, провеждащи интервенцията, са разкрили огън по палестинци, които са хвърлили взривни устройства и са умъртвили един човек, който се е опитал да ги нападне.

Инцидентът е следващият от вълната от борби на Западния бряг сред израелските сили за сигурност и палестинците, в това число както въоръжени бойци, по този начин и невъоръжени протестиращи, от началото на войната в Газа предишния октомври.

Стотици палестинци бяха убити от израелските сили, множеството от тях въоръжени бойци, само че някои от тях невъоръжени цивилни, и хиляди бяха задържани или арестувани. През същия интервал повече от дузина израелци са били убити от палестински нападатели.
 Израел ликвидира девет палестинци на Западния бряг за ден
Израел ликвидира девет палестинци на Западния бряг за ден

Израел ожесточи нападенията на Западния бряг от началото на войната в Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР