Израелските сили за сигурност са кофисували повече от 1 милиард

...
Израелските сили за сигурност са кофисували повече от 1 милиард
Коментари Харесай

Израелски спецчасти са конфискували 250 млн. евро. от банка на Хамас

Израелските сили за сигурност са кофисували повече от 1 милиард шекела (около 250 милиона евро) от средствата на бунтовниците от Хамас по време на интервенция в банкова постройка в град Хан Юнис в южната част на линията Газа. Това заяви израелският ефирен канал i24.

Според медията, интервенцията е имала за цел да изземе средствата на Хамас в Хан Юнис и е осъществена през последните 48 часа. Военните са иззели наличието на 12 разрушени сейфа, показва малкия екран.

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни след проникването на бойци на радикалното палестинско придвижване Хамас от линията Газа на израелска територия на 7 октомври 2023 година, което беше съпроводено от убийството на поданици на гранични селища и залавянето на повече от 240 заложници, в това число деца, дами и възрастни хора. От Хамас нарекоха тази офанзива отговор на дейностите на израелските управляващи против джамията Ал-Акса в Йерусалим. Израел разгласи цялостна обсада на Газа и стартира удари по нея и избрани региони на Ливан и Сирия, след което стартира сухопътна интервенция в анклава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР