Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) са готови за няколко сценария

...
Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) са готови за няколко сценария
Коментари Харесай

Израелската армия пред БГНЕС: Това е най-зверската атака от създаването на Израел

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) са подготвени за няколко сюжета на войната. Извършихме най-бързата готовност в нашата история. Опитваме се да минимизираме спора на север. Свидетели сме най-зверското нахлуване против Израел и ще отговорим, тъй че да не се повтаря в никакъв случай.

Това обявиха в извънредно изявление за БГНЕС от пресцентъра на израелската войска.

Лейтенант Маша Михелсон от пресцентъра на армията съобщи пред БГНЕС, че за последните 48 часа ЦАХАЛ си е върнал контрола над южните елементи на страната и в случай че там са останали някакви терористи от ХАМАС, които още не са открити, те са единици.

„ Стабилизирахме южната част на Израел. Мнозинството поданици в градовете, намиращи се в непосредствена непосредственост до Ивицата Газа към този момент са евакуирани навътре в страната. Те са настанени в хотели или при фамилии “, сподели тя.

Лейтенант Михелсон разяснява и обстановката с израелските заложници, които бяха отвлечени от терористите от ХАМАС.

" Едва в този момент започваме да разбираме какъв брой доста хора се намират в Ивицата Газа “, сподели тя и посочи, че след ликвидирането на терористите е станало ясно какъв брой доста почтени израелски жители са починали при нападението. Така да вземем за пример през последните часове е открито, че 260 души са починали по време на фестивала, който се е провеждал наоколо до Ивицата Газа. „ След като разпознаем техните тела, ще можем да разберем какъв брой хора допустимо са били отвлечени в Ивицата Газа “, добави формалният представител на израелската войска.

В същото време лейтенант Михелсон означи, че висшите израелски военни, когато показват разновидностите за военни дейности пред политиците и Министерството на защитата постоянно имат поради, че в Ивицата Газа има и израелски жители. „ И ние сме длъжни да помним това “, акцентира тя.

Ситуацията се усложнява и поради нападенията от север – от територията на Ливан.

За последните 48 часа 200 хиляди резервисти са призовани на работа. Това е най-бързата готовност в историята на Израел. Някои от тях бяха дислоцирани на юг, а други - на север, с цел да може армията да бъде подготвена на север и с цел да не се постанова огромни напредвания “, изясни лейтенант Михелсон.

Тя акцентира, че Израел се пробва да минимизира спора на север: „ ЦАХАЛ е подготвен за спор с „ Хизбула “ и това не е обвързвано с нашите военни дейности против ХАМАС “.

Спирайки се на ролята на Иран, формалният представител на израелската войска означи, че Техеран от дълги години е обвързван с Ивицата Газа и оказва помощ, в това число финансова.

„ Не разполагаме с информация, че Иран е наредил това нахлуване против Израел “, съобщи лейтенант Михелсон и добави, че ЦАХАЛ е подготвен да посрещне и отрази всяко нахлуване, без значение от кое място идва то.

Обобщавайки случилото се през последните три дни, лейтенант Михелсон съобщи пред БГНЕС: „ Това е най-зверската и съдбовна офанзива против Израел от основаването на страната. За един ден починаха повече евреи от края на Холокоста. Това е зверска офанзива и на нея би трябвало да се отговори по този начин, че тя да не се повтори в никакъв случай “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР