Израелските сили обявиха трета фаза на сухопътната операция, след като

...
Израелските сили обявиха трета фаза на сухопътната операция, след като
Коментари Харесай

Израел напредва с трета фаза на сухопътната операция, ООН предупреди за зверски престъпления в анклава

Израелските сили оповестиха трета фаза на сухопътната интервенция, откакто доближиха до Хан Юнис в линията Газа. Твърди се, че на юг, във втория по величина град в анклава, се укриват водачи на Хамас. Освен това от армията са дали отговор на ракетен огън на бунтовниците.
Батальонът на Хамас в Хан Юнис изигра основна роля в жестокото кръвопролитие на 7 октомври и работим за унищожаването на терористичната инфраструктура, която построи над и подземен в цивилни зони, в жестоко нарушаване на интернационалното филантропично право.
Ейлон Леви, представител на израелското държавно управление

По-рано израелският министър председател Нетаняху настоя интернационалната общественост да приказва намерено за половото принуждение против дами заложници, осъществено от бунтовници на Хамас. А висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида предизвести за " свиреп закононарушения " в Газа. Според филантропичната организация близо 600 хиляди разселени палестинци няма къде да отидат, макар че им е подредено да се изтеглят.
Катастрофалната обстановка, която виждаме в линията Газа, беше изцяло предвидима и предотвратима. Колегите ми описаха обстановката като апокалиптична.
Фолкер Тюрк, висш комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида

Израелските сили настояват, че при интервенция на Западния бряг са намерили тунели и лаборатории за произвеждане на бомби. Освен това са задържали минимум 10 търсени палестинци. В Рамала десетки излязоха на митинг против дейностите на Израел.От еврейската страна оповестиха, че са прехванали ракети над Червено море. А поради напрежението в района - от Саудитска Арабия приканиха Съединените щати да се въздържат от отговор при офанзиви на йеменските хути против търговски кораби.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР