Израелските сили и палестински бойци влязоха в близки сражения около

...
Израелските сили и палестински бойци влязоха в близки сражения около
Коментари Харесай

Сраженията около болница Ал-Шифа в Газа продължават

Израелските сили и палестински бойци влязоха в близки сражения към болница Ал-Шифа в Газа, оповестява " Ройтерс ".

Въоръжените крила на " Хамас " и " Ислямски джихад " показаха, че са атакували израелски бойци и танкове с ракети и минометен огън.

Израелската войска рапортува, че продължава да работи към болничния комплекс в град Газа, откакто го щурмува преди повече от седмица. От началото на интервенцията нейните сили са умъртвили към 200 въоръжени мъже, " като в същото време са предотвратили пострадване на цивилни, пациенти, медицински екипи и щета на здравно съоръжение ".

Здравното министерство на Газа заяви, че ранени хора и пациенти са държани в административна постройка в Ал-Шифа, която не е оборудвана за оказване на здравни грижи. От началото на израелската офанзива петима пациенти са умряли заради дефицит на храна, вода и медицински грижи.

Ал-Шифа беше най-голямото лечебно заведение в палестинския анклав преди войната, а понастоящем е една от дребното лечебни заведения в северната част на територията, които работят най-малко отчасти. Освен това в нея са потърсили леговище разселени цивилни.

Въоръжените крила на групировките " Хамас " и " Ислямски джихад " оповестиха, че са " бомбардирали с минометни снаряди скупчвания на израелски бойци наоколо до комплекса Ал-Шифа " в взаимна интервенция.

Твърди се, че " Ислямски джихад " е поразил израелски танк с противотанкова ракета пред болничното заведение. Израелската войска показва, че екстремисти са стреляли по нейните войски от и отвън постройката на незабавното поделение.

Израел твърди, че офанзивата му е ориентирана против бойци на " Хамас ", които употребяват цивилни здания, в това число жилищни блокове и лечебни заведения, за прикритие. Палестинската формация отхвърля тези обвинявания.

Най-малко 32 552 палестинци са били убити, а 74 980 са били ранени от началото на военната атака на Израел в линията Газа от 7 октомври насам.

Смята се, че още хиляди мъртъвци са заровени под руините, а над 80% от 2,3-милионното население на Газа е разселено и е изправено пред апетит.

Войната избухна, откакто бойци на " Хамас " нападнаха Южен Израел, убиха 1200 души и взеха 253 заложници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР