Израелските сили днес са обсадили още две болници в Газа,

...
Израелските сили днес са обсадили още две болници в Газа,
Коментари Харесай

Израел e обсадил още две болници в Газа и е поискал те да бъдат евакуирани

Израелските сили през днешния ден са обсадили още две лечебни заведения в Газа, и са подложили медицинските екипи на мощен обстрел, твърди палестинският Червен полумесец, а Израел съобщи, че е заловил 480 бойци при продължаващите конфликти в главната болница в анклава " Аш Шифа ", съобщи Ройтерс.

Израелските сили настояват, че лечебните заведения в палестинския анклав, където войната бушува към този момент повече от пет месеца, постоянно се употребяват като замъци на бойците на " Хамас ", които укриват там свои бази и оръжия. " Хамас " и медицинските служащи отхвърлят това.

Israel Hamas war: Hostage talks via Qatar, al-Shifa hospital raids, protests in Tel Aviv
— euronews (@euronews)
Палестинският Червен полумесец заяви, че един от чиновниците му е бил погубен, когато израелски танкове ненадейно навлезли още веднъж в регионите към лечебните заведения " Ал Амал " и " Насър " в град Хан Юнис на фона на тежки бомбардировки и пукотевица.

Израелските бронирани сили са блокирали болница " Ал Амал " и са направили огромни интервенции с булдозери наоколо до нея, се споделя в изказване на Червения полумесец и се добавя: " В момента всички наши екипи са в изключителна заплаха и са изцяло блокирани ".

В изказването се споделя още, че израелските сили изискват цялостна евакуация на чиновниците, пациентите и разселените хора от пространствата на болница " Ал Амал " и ги обстрелват с димни бомби, с цел да принудят жителите им да ги изоставен.

Израелските въоръжени сили обявиха, че силите им нанасят удари по " инфраструктура " в Хан Юнис, която се употребява като събирателен пункт за доста бойци. " Хамас " отхвърля да употребява лечебни заведения за военни цели и упреква Израел във военни закононарушения против цивилни цели.

Israel detuvo a 480 terroristas de Hamas y la Yihad Islámica en el hospital Al Shifa
— Infobae México (@infobaemexico)
Министерството на здравеопазването в ръководената от " Хамас " линия Газа в това време съобщи, че десетки пациенти и медицински чиновници са били арестувани от израелските сили в болничното заведение " Аш Шифа " в град Газа в северната част на анклава, която от седмица е под израелски надзор.

" Аш Шифа " е едно от дребното здравни заведения, които даже отчасти действат в северната част на Газа, и сходно на други е приютила част от близо двата милиона цивилни - над 80% от популацията на Газа - разселени в резултат на войната, отбелязва Ройтерс. Агенцията показва, че не е съумяла да получи достъп до регионите на лечебните заведения в Газа и да ревизира достоверността на изказванията на двете страни. 

Жители на Хан Юнис обявиха, че израелски танкове са напреднали и в западния квартал на града покрай болничното заведение " Насър " на фона на мощен въздушен и сухопътен обстрел.

Здравни чиновници оповестиха за седем убити при израелски въздушен удар по жилище в южния град Рафах, който е ситуиран на египетската граница и се е трансформирал в последно леговище за половината от разселеното население на Газа.

Най-малко 32 226 палестинци са починали, от които 84 през последните 24 часа, и 74 518 са били ранени от началото на въздушната и сухопътна атака на Израел в гъсто обитаемата крайбрежна територия на 7 октомври, заяви през днешния ден здравното министерство на Газа.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР