Израелските отбранителни сили казват, че извършват прецизна и целенасочена операция

...
Израелските отбранителни сили казват, че извършват прецизна и целенасочена операция
Коментари Харесай

Израелските военни започват прецизна и целенасочена наземна операция в болницата Ал-Шифа в Газа, твърди IDF

Израелските отбранителни сили споделят, че правят " прецизна и целенасочена интервенция против Хамас в избран регион " на Болница Ал-Шифа в Газа.

Наземната интервенция, основана на разследваща информация и „ нужда от интервенция “, пристигна, откакто израелската войска неведнъж предизвести Хамас да не употребява болничното заведение като база за интервенциите си, сподели IDF в изказване, оповестено в сряда сутринта локално време.

„ Вчера IDF съобщи на съответните управляващи в Газа още един път, че всички военни действия в границите на болничното заведение би трябвало да прекратят в границите на 12 часа. За страдание, не го направи, “ израелските военни споделиха, добавяйки, че хипотетичното потребление на болничното заведение от Хамас нарушава интернационалното право.

Президентът Байдън сподели, че лечебните заведения в Ивицата Газа „ би трябвало да бъдат предпазени “.

„ Моята вяра и очакване е, че ще има по-малко натрапчиви дейности във връзка с лечебните заведения “, сподели господин Байдън в отговор на въпроси на публицисти.

IDF сподели, че нейните сили вземат участие в интервенцията включва медицински екипи и говорещи арабски език, " които са минали особено образование, с цел да се приготвят за тази комплицирана и сензитивна среда, с желанието да не бъдат породени вреди на цивилните, употребявани от Хамас като живи щитове. "

Ал-Шифа е в сърцето на град Газа и в центъра на с напрежение опълчване. Световната здравна организация назова обстановката за пациентите в най-голямата болница на палестинската територия „ ужасна и рискова “.

Израел упреква Хамас, че има под земята щаб под разтегнатото оборудване, което както Хамас, по този начин и лекарите в Ал-Шифа отхвърлят. Както израелски, по този начин и американски чиновници подчертаха, че Хамас има дълга история на позициониране на оръжия и бойци в цивилни домове, учебни заведения и лечебни заведения.

Във вторник координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати за стратегически връзки Джон Кърби сподели: „ Ние разполагат с информация, че Хамас и Палестинският ислямски джихад употребяват някои лечебни заведения в линията Газа, в това число болница Ал Шифа, и тунели под тях, с цел да прикриват и поддържат военните си интервенции и да държат заложници. “

Кърби сподели, че Хамас и Палестина Ислямски джихад ръководи „ команден и надзорен възел “ от Ал-Шифа, добавяйки: „ Сега, с цел да стане ясно, ние не поддържаме удара по болница от въздуха и не желаеме да забележим престрелка в болница, където почтени хора, безпомощни хора, заболели хора, които се пробват да получат здравна помощ, която заслужават, са хванати в кръстосания огън. Болниците и пациентите би трябвало да бъдат предпазени. "

Хамас атакува Израел в събота, 7 октомври, което накара израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да съобщи: „ Ние сме във война “. Израел твърди, че минимум 1200 души там, множеството от които цивилни, са били убити при координираната, многостранна терористична офанзива, подхваната от линията Газа, палестинската територия, следена от Хамас от години.

Нетаняху сподели, че прекратяването на огъня ще бъде допустимо единствено в случай че към 240-те заложници, арестувани в Газа, бъдат освободени. Но наказателният отговор на Израел раздели интернационалната общественост.

Повече от 11 070 палестинци, две трети от които дами и малолетни, са били убити от началото на войната, съгласно Министерството на здравеопазването в следената от Хамас Газа, което не прави разлика сред гибелта на цивилни и бойци. Около 2700 души са оповестени за изчезнали и се счита, че евентуално са хванати в капан или мъртви под руините.

Организация на обединените нации пресмята, че към 1,5 милиона души - повече от две трети от популацията на Газа - са избягали от интензивните боеве в северната част на Газа, с цел да се насочат на юг. Междувременно към 250 000 израелци бяха принудени да се изтеглят от общности покрай Газа и по продължение на северната граница с Ливан, където израелските сили и бойците на Хизбула неведнъж си разменят огън.

— Камила Шик, Маргарет Бренан и Хейли От способстваха докладване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР