Израелски военни самолети са нанесли удари по цели в Ивицата

...
Израелски военни самолети са нанесли удари по цели в Ивицата
Коментари Харесай

АП: Израел засилва ударите преди влизането в Газа

Израелски военни самолети са нанесли удари по цели в Ивицата Газа, както и по две летища в Сирия и джамия в окупирания Западен бряг, за които се допуска, че са употребявани от бойци, а в неделя следобяд втори ескорт с филантропична помощ стартира да минава в Газа от Египет.

 

Израелският боен представител съобщи, че страната ускорява офанзивите си, а упованията за сухопътна атака нарастват, отбелязва АП.

 

Войната, която продължава към този момент 16-ти ден, е най-смъртоносната от петте войни в Газа и за двете страни. Палестинското министерство на опазването на здравето заяви в неделя, че броят на починалите в Газа е достигнал минимум 4651 души, а други 14 254 души са ранени в обсадената територия.

 

Министерството заяви, че 93 палестинци са били убити и при принуждение и израелски нападения в окупирания Западен бряг, откогато бойците на Хамас нахлуха в Израел на 7 октомври. То добави, че повече от 1650 души са били ранени.

 

Повече от 1400 души в Израел са били убити, най-вече при първичното нахлуване на Хамас. Освен това се счита, че 203 души са били хванати от Хамас по време на нахлуването и отведени в Газа, обявиха израелските военни.

 

Най-високопоставеният чиновник на Хамас и външният министър на Иран са разискали по какъв начин да спрат израелските удари по Газа.

Това оповестиха от проиранската групировка посредством платформата за известия Telegram в понеделник.

Според ръководителя на политическото бюро на Хамас Исмаил Хания е получил телефонно позвъняване от иранския външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан късно в неделя, с цел да обсъдят " по какъв начин да се употребяват всички способи за прекъсване " на офанзивите, посочи АП.

 

Двамата също по този начин " разискали последните събития, свързани с ционистката експанзия против линията Газа ", декларират от Хамас.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР