Израелски въздушен удар в Газа уби трима сина на лидера

...
Израелски въздушен удар в Газа уби трима сина на лидера
Коментари Харесай

Най-новото | Израелски удар уби 3-ма синове на лидера на Хамас Исмаил Хания

Израелски въздушен удар в Газа умъртви трима сина на водача на Хамас Исмаил Хания, съгласно израелската войска и формалните медии на групировката, като Хания упрекна Израел, че е работил в „ дух на възмездие и ликвидиране.

Израелските военни потвърдиха, че са направили офанзивата в сряда, като споделиха, че мъжете са правили бойна активност в централната част на Газа, без да дават детайлности. Хамас сподели, че четирима от внуците на водача също са били убити.

В изявление за сателитния канал Ал Джазира, Хания сподели, че убийствата няма да окажат напън върху Хамас да смекчи позициите си на фона на продължаващите договаряния за преустановяване на огъня с Израел, с ходатайство от интернационалните медиатори.

Хание напусна Газа през 2019 година и живее в заточение в Катар. Висшият водач на Хамас в Газа е Йехя Синвар, който провежда офанзивата против Израел на 7 октомври, която провокира войната. Около 1200 души бяха убити при офанзивата, най-вече цивилни, а палестински екстремисти взеха към 250 души...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР