Израелски танкове и бойни самолети извършват нови атаки срещу гладуващи

...
Израелски танкове и бойни самолети извършват нови атаки срещу гладуващи
Коментари Харесай

Снимки: Израел бомбардира гладуващи палестинци в южна Газа

Израелски танкове и бойни самолети правят нови офанзиви против гладуващи палестинци в южна Газа, защото потоците от помощ са затруднени от интензивността на офанзивите, които към този момент са в третия месец.

Гладът се утежнява в обсадения анклав, като Организация на обединените нации споделя, че половината от популацията на Газа гладува.

Възрастен палестинец, Тауфик Абу Брейка, сподели, че неговият жилищен блок в Хан Юнис е бил ударен без предизвестие от израелска въздушна офанзива във вторник, която е съборила няколко здания и е предизвикала жертви.

„ Съвестта на света е мъртва, няма човечност или какъвто и да е морал “, сподели Брейка, до момента в който съседите пресяваха руините. „ Това е третият месец, в който сме изправени пред гибел и заличаване... Това е етническо пречистване, цялостно заличаване на Ивицата Газа, с цел да се измести цялото население. “

По-на юг в Рафах, който граничи с Египет, здравните чиновници споделиха, че 23 души, в това число седем деца, са били убити при израелска въздушна офанзива през нощта.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР