Израелски танкове днес отново навлязоха в някои райони на северната

...
Израелски танкове днес отново навлязоха в някои райони на северната
Коментари Харесай

Израелски танкове отново навлизат в Газа, военни самолети удариха Рафах

Израелски танкове през днешния ден още веднъж навлязоха в някои региони на северната част на линията Газа, а няколко души бяха убити при въздушни удари по град Рафах, в най-южната част от палестинската територия - последното леговище за жителите на анклава, съобщи, като се базира на локални медии.

Хора, живеещи в региона, оповестиха за спиране на интернет връзката в Бейт Ханун и Джабалия, Северна Газа. 

В Бейт Ханун са навлезли танкове и са обкръжили учебни заведения, в които се подслоняват разселени фамилии. 

" Окупационните военни заповядаха на всички фамилии, настанени в учебните заведения и околните къщи, към които се бяха насочили танковете, да се изтеглят. Войниците задържаха доста мъже ", описа един от жителите на северната част на Газа пред Ройтерс посредством чат приложение.

Бейт Ханун, където живеят 60 000 души, бе едно от първите места, където навлязоха израелски сухопътни елементи след началото на войната на 7 октомври. Тежките бомбардировки заличиха по-голямата част от града, прочут в миналото като " кошницата с плодовете " поради овощните си градини, отбелязва Ройтерс.

Много фамилии, които след изтеглянето на израелските сили се завърнаха в Бейт Ханун и Джабалия, през днешния ден още веднъж започнаха да се изселват, описаха локални поданици.

Палестинските здравни управляващи оповестиха за четирима души убити и няколко ранени при израелски въздушен удар по град Рафах, където са се подслонили повече от половината от 2,3-те милиона поданици на Газа. Хората се приготвят за израелска сухопътна атака. 

След шест месеца боеве към момента няма признаци, че договарянията сред Израел и " Хамас ", които се водят с посредничеството на Катар и Египет, ще доведат до преустановяване на огъня в Газа, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР