Израелски генерал, който командва бригада, сражаваща се в ивицата Газа,

...
Израелски генерал, който командва бригада, сражаваща се в ивицата Газа,
Коментари Харесай

Израелски генерал в Газа разкритикува израелското правителство

Израелски военачалник, който командва бригада, сражаваща се в линията Газа, прикани израелското държавно управление да е " на висотата " на бойците, които се бият в Газа, съобщи Франс прес.

" Трябва да сте на нашата висота ", прикани през вчерашния ден бригаден военачалник Дан Голдфус, който командва израелски сили, ситуирани в град Хан Юнис, в южната част на линията Газа.

" Няма да бягаме от отговорност. Съжаляваме, че се провалихме на 7 октомври, само че продължаваме напред ", сподели още генералът пред публицисти, като прикани израелските политически водачи да " преодолеят екстремизма и да се сплотят ", написа Българска телеграфна агенция.

На 7 октомври предходната година бойци на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " направиха невиждана офанзива против Израел, при която бяха убити минимум 1160 души, напомня Агенция Франс Прес.

Думите на израелския военачалник са в несъгласие с обичайния неутралитет на израелските офицери във връзка с политическата власт. По тази причина Голдфус бе извикан от военното командване.

Генерал Голдфус прикани политическите водачи на Израел да създадат по този начин, че " всеки да взе участие " във военните старания, намеквайки за ултраортодоксалните евреи, които могат да се освобождават от военна работа.

Израелският министър на защитата Йоав Галант показа в края на предишния месец промяна на военната работа, ориентирана към консолидираното на ултраортодоксалните евреи във въоръжените сили.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР