Израелската армия заяви, че е прехванала четири ракети от Сирия

...
Израелската армия заяви, че е прехванала четири ракети от Сирия
Коментари Харесай

Израел прихвана 4 ракети, твърди, че са от Сирия

Израелската войска съобщи, че е прехванала четири ракети от Сирия във вторник, а малко по-късно са чути детонации в Дамаск, седмица след следващия израелски удар, ориентиран към палестински

Израелските системи за противовъздушна защита прехванаха снарядите, изясняват военните и не са породени вреди на израелските общности в Голанските възвишения, откакто предупредителните сирени разсъниха жителите рано сутринта.

Няма формален коментар от Сирия, само че държавната организация SANA заяви, че наоколо до интернационалното летище в Дамаск са чути детонации, което демонстрира евентуална израелска ответна офанзива.

Израелските военни не са коментирали детонациите в Сирия, само че министърът на защитата Нафтали Бенет свика боен в Тел Авив, с цел да разиска последните развития.

Говорейки за радио на армията на Израел, министърът на външните работи Израел Кац е също толкоз неразбираем, казвайки единствено, че " Израел ще работи по метода, който сметне за добре ".

Ракетната пукотевица е седмица след израелски въздушен удар против топ палестински войник в Сирия. Акрам ал Ажури, член на управлението на " Ислямски джихад ", който живее в заточение, оцеля при нападението, само че синът и внучката му бяха убити.

Израел постоянно удря иранските ползи в Сирия. Но предходната седмица въздушният удар се оказа необичаен опит за ликвидиране на палестински боеец в сирийската столица в същия ден, когато следващият израелски въздушен удар умъртви върховен пълководец на " Ислямски джихад " в Газа.

Всичко става на фона на засиленото напрежение сред израелските и иранските прокси представители по границите. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху насочи неотдавна поредност от предизвестия за иранската експанзия в Близкия изток.

Иран има сили, основани в Сирия, северната съседка на Израел и поддържа бойците от " Хизбула " в Ливан. В Газа, доставя " Ислямския джихад " с пари, оръжие и експертиза.

Нетаняху твърди също, че Иран употребява Ирак и Йемен, където Техеран поддържа въстаниците на шиитските хути във война с коалиция, ръководена от саудитците, за обмисляне на офанзиви против Израел. " Хамас " също получава известна поддръжка от Иран.

В същото време районното въздействие на Иран се оспорва от невижданите стопански всеобщи митинги в Ирак и Ливан - две страни, където Техеран има огромно въздействие.

Протестите основават опасенията в Техеран за реакция против подкрепяните от Иран прокси милиции в тези страни.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей упрекна Съединени американски щати и техните районни съдружници в подстрекаване на размириците в Ирак и Ливан. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР