Израелската армия показа щетите след нападението на Иран с дронове

...
Израелската армия показа щетите след нападението на Иран с дронове
Коментари Харесай

Първи кадри от щетите в Израел след въздушното нападение на Иран

Израелската войска сподели вредите след нападението на Иран с дронове и ракети. Кадрите демонстрират кратер в израелската военновъздушна база „ Неватим “. Разрушения има и по път в планинския район Хермон, предава Ройтерс.

Щетите в Израел след въздушното нахлуване на Иран Снимка: Reuters

Действията на Иран са невиждани в връзките с Израел. Това беше първата директна офанзива на Техеран против Тел Авив, като властта в ислямската република я показа като отговор на ракетния удар против иранското консулство в Дамаск, Сирия .

Щетите в Израел след въздушното нахлуване на Иран Снимка: Reuters

Атаката изправи на нокти интернационалната общественост, която прикани за въздържаност. Графика на израелската войска демонстрира траекторията на иранските дронове и ракети, летящи към израелска територия. Според Тел Авив 99% от тях са били свалени във въздуха.

Графика с изстреляните от Иран дронове и ракети Снимка: Reuters

Съединените щати предизвестиха, че Иран ще бъде държан виновен , в случай че се опита да предприеме спомагателни военни дейности против Израел или щатите. Това изказване бе направено по време на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации късно нощес.

„ Настояваме Иран и неговите поддръжници да спрат офанзивите си и сме подготвени да предприемем спомагателни ограничения в този момент и в отговор на по-нататъшни дестабилизиращи начинания “. Това обявиха водачите на Г-7 на незабавно съвещание след невижданата офанзива на Иран против Израел.

В студиото на „ Тази заран “ иракският публицист Мохамед Халаф уточни, че офанзивата на Иран е била съгласувана със Съединени американски щати .

„ Това, което би трябвало да се знае, е, че убийството на Мохамед Реза Захеди, върховен пълководец на иранската революционна армия, е на равнището на убийството на Касем Солеймани, ирански военачалник от Революционната армия, а от 1998 година до гибелта си през 2020 година – пълководец на силите „ Годс “. Той беше погубен по заповед на Доналд Тръмп. Тогава Иран също трябваше да дава отговор, само че отговорът на Иран беше координиран със Съединени американски щати. Сега виждаме същото “, сподели той.

Всичко към нападението на Иран над Израел следете в нашия онлайн репортаж:

Сирени за предизвестие в Ерусалим

 

 ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР