Израелската армия обяви рано днес, че при въздушен удар в

...
Израелската армия обяви рано днес, че при въздушен удар в
Коментари Харесай

Израел убил висш командир на „Ислямски джихад“

Израелската войска разгласи рано през днешния ден, че при въздушен удар в южната част на линията Газа е умъртвила командира на ракетното поделение на палестинската формация „ Ислямски джихад “ Али Гали, заяви Асошиейтед прес.

Според известието Гали се е укривал дружно в апартамент в град Хан Юнис, когато той и още двама бойци са били убити при израелско въздушно нахлуване. Израелската войска твърди, че Гали е насочвал и взел участие в ракетните офанзиви против Израел през последните месеци. От „ Ислямски джихад “ не са създали коментар на информацията.

В телевизионно послание израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел е нанесъл тежък удар върху групировката. Той предизвести обаче, че „ този рунд не е приключил “ и сподели, че Израел ще реши по кое време спокойствието е възобновено.

Това са най-тежките конфликти сред Израел и палестинците от месеци. Според израелски представители над 400 ракети са били изстреляни от Газа към Израел до сряда вечер, като множеството са били свалени от противовъздушната защита. Според израелския министър на защитата Йоав Галант към една четвърт от тях не са достигнали до Израел и са паднали вътре в линията Газа.

Израел твърди, че ударите му са ориентирани към инфраструктура на „ Ислямски джихад “ в линията Газа, само че се оповестява за най-малко 10 починали цивилни там – множеството деца и дами.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани всички страни към оптималната въздържаност и осъди както причиняването на цивилни жертви от израелските удари, по този начин и безразборния ракетен обстрел от Газа.

От своя страна „ Ислямски джихад “ обаче разгласи, че ще продължи да изстрелва ракети.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР