Израелската армия обяви днес, че нейни военнослужещи са убили петнадесет

...
Израелската армия обяви днес, че нейни военнослужещи са убили петнадесет
Коментари Харесай

Израелската армия е ликвидирала 15 терористи в Газа

Израелската войска разгласи през днешния ден, че нейни военнослужещи са умъртвили петнадесет " терористи " в централната част на линията Газа в сражения през вчерашния ден, съобщи ДПА.

Силите за защита на Израел осведомиха и че по време на интервенции в жилища в квартал в южния град Хан Юнис в анклава са задържани членове на радикалната ислямистка формация " Хамас " и са конфискувани оръжия. В хода на акциите по израелски военнослужещи е била изстреляна ракета. Според информацията на армията няма потърпевши от нейна страна.

Израелски медии оповестиха през днешния ден, че армията на страната публично е порицала пълководец за причиняване на опустошения на университет в град Газа без получена заповед.

Постъпила е информация, че постройката на университета е била употребена от " Хамас ", разяснява ДПА. Независимо от това армията е отчела, че въпросният пълководец е наредил взривяването на постройката, без да получи за това експлицитната заповед от висшестоящ шеф. Случаят към момента се проверява.

Войната в линията Газа стартира, откакто на 7 октомври предходната година радикалното придвижване " Хамас " реализира кърваво нахлуване на територията на Южен Израел, в отговор на което израелските сили започнаха нахлуване в следения от групировката анклав.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР