Израелската армия обяви, че нейните сили са обкръжили главния град

...
Израелската армия обяви, че нейните сили са обкръжили главния град
Коментари Харесай

Израелската армия казва, че град Газа е обкръжен, отхвърля призивите за прекратяване на огъня

Израелската войска разгласи, че нейните сили са обкръжили основния град на Газа, като в същото време отхвърля възходящите интернационалните апели за преустановяване на огъня, с цел да спре кръвопролитието в обсадената палестинска територия.

Израелският боен представител Даниел Хагари сподели в четвъртък, че град Газа е бил обграден съвсем седмица, откакто силите му разшириха наземните интервенции в управлявания от Хамас анклав.

Продължете да четете < /h2> лист от 4 детайла Изводът: Какво мислят Русия и Китай за израелската война против Газа?

Войната Израел-Хамас: Списък с основни събития, ден 27 Законни ли са офанзивите на Израел против лечебните заведения в Газа? Могат ли международните сили да призоват Израел да спре офанзивите си в окупирания Западен бряг? завършек на списъка

„ Израелските бойци приключиха обкръжението на град Газа, центърът на терористичната организация Хамас “, сподели Хагари пред публицисти.

Хагари сподели, че „ прекратяването на огъня сега въобще не е на масата “.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху, който предходната седмица сподели, че войната против Хамас е навлязла във „ втори стадий “ на фона на ескалираща сухопътна война, сподели в четвъртък вечерта, че израелските сили са в „ разгара на борбата “.

„ Постигнахме впечатляващи триумфи и преминахме покрайнините на град Газа “, сподели той. „ Напредваме. “

Израелската войска съобщи в настрана изказване в обществените медии, че нейните цели са „ да върнат вкъщи децата, дамите и мъжете, които са държани за заложници от Хамас, и да се уверят, че Хамас към този момент няма да има способността да нападна израелците “.

Военното крило на Хамас, Бригадите Касам, предизвести в отговор, че Газа ще бъде „ проклятието на историята за Израел “ и че израелските бойци, влизащи в анклава, ще се приберат „ в черни торби “.

Съобщението на Израел пристигна, откакто президентът на Съединените щати Джо Байдън изрази поддръжка за филантропична „ пауза “ в борбите, с цел да се разреши освобождението на пленници, държани от Хамас.

Служители на Белия дом по-късно разясниха, че администрацията на Байдън не поддържа цялостно преустановяване на огъня, само че ще упорства за краткотрайни, локализирани паузи в боевете, с цел да разреши помощта и освобождението на заложници.

В четвъртък седем специфични докладчици на Организация на обединените нации излязоха с изказване, призоваващо за преустановяване на огъня в Газа, изразявайки загрижеността си, че палестинците са изправени пред „ сериозен риск от геноцид “.

Нападението на Израел против Газа беше подложено на възходящо наказание, откакто по-рано тази седмица силите му направиха поредни въздушни набези против бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа.

Поне 195 души са били убити и стотици други са ранени при ударите във вторник и сряда, съгласно публични лица в управлявания от Хамас анклав.

Офисът на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида съобщи в сряда, че офанзивите може да се равняват на военни закононарушения поради „ огромния брой цивилни жертви “ и „ мащаба на опустошения “ в бежанския лагер.

Израел сподели, че въздушните набези са били ориентирани към пълководец на Хамас и „ голяма “ мрежа от тунели под мястото на лагера.

Най-малко 9061 палестинци бяха убити при бомбардировката на Газа, която израелските сили започнаха в отговор на офанзивите на Хамас на 7 октомври против общности в Южен Израел.

Поне 1405 души, най-вече цивилни, са били убити при изненадващата офанзива на Хамас, включваща нахлувания от суша, море и въздух, съгласно израелски публични лица.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР