Израелската армия казва, че е изтеглила силите си от южния

...
Израелската армия казва, че е изтеглила силите си от южния
Коментари Харесай

Най-новото | Израелските войски се изтеглят от Хан Юнис преди очакваната офанзива в Рафах

Израелската войска споделя, че е изтеглила силите си от южния град Хан Юнис в Газа, приключвайки основна фаза от наземната си атака против въоръжената формация Хамас и довеждайки наличието на войските си на територията до едно от най-ниските равнища от началото на шестмесечната война.

Но представители на защитата споделиха в неделя, че войските просто се прегрупират, до момента в който армията се готви да се придвижи към последната цитадела на Хамас, Рафах.

Израел от седмици се зарича за сухопътна атака в близкия Рафах. Но градът приютява към 1,4 милиона души - повече от половината от популацията на Газа. Перспективата за атака провокира световна паника, в това число от основния съдружник на Израел, Съединени американски щати, които желаеха да видят благонадежден проект за отбрана на цивилните.

Все отново изтеглянето беше крайъгълен камък, както Израел и Хамас означиха шест месеца борба. Военни чиновници, говорещи при изискване за анонимност според политиката на армията, споделиха, че „ забележителна мощ “ ос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР