Израелската армия е монтирала филм от кадрите, излъчени от терористите

...
Израелската армия е монтирала филм от кадрите, излъчени от терористите
Коментари Харесай

Израел показа кадри от това, което се е случило на 7 октомври

Израелската войска е инсталирала филм от фрагментите, излъчени от терористите на „ Хамас “ на 7 октомври. По време на клането в Израел те снимат действията си и дни наред се хвалят с тях в интернет. Армията е подбрала 43 минути от няколкочасовите фрагменти с минимум шокиращите подиуми и е взела позволение за излъчването им от роднините на убитите.

Това са фрагменти от бодикамери, терефони и охранителни камери, фрагменти, снимани от терористи, само че и от бягащите жертви, прихванати диалози по телефона на терористите или на търсещите помощ израелци.

Израелските управляващи демонстрират от една седмица този филм на публицисти и политици в чужбина. Филмът не е наличен за необятната общност заради голямата свирепост, която съдържат фрагментите и от пиета към убитите. Така се пазят правата на жертвите и се икономисва повторното травматизиране на оживели и родственици на убитите. Миналата сряда този филм бе излъчен в израелското посолство в Берлин. Кадри и записи от него е неразрешено да се вършат заради посочените аргументи. Може да се опише единствено под формата на текст.

Следващото изложение бе оповестено в немските медии - то е запис на видяното от публицистите.

Текстът е извънредно тежък за четене и не е предопределен за малолетни или чувствителни хора.

Бодикамера на един от терористите: Зазоряване. Граничната ограда, която разделя палестинските земи и Израел. Мотористи с униформи и оръжия прерязват бодливата тел.

Израелски кибуц: Двама мъже стрелят по къща. С ориентирано автоматизирано оръжие влизат в градината. Единият носи зелената лента на „ Хамас “ на челото си. Другият, от чиято вероятност са снимани тези фрагменти, разрязва с макетен нож комарника на един прозорец. Чува се по какъв начин диша тежко. Влиза в къщата.

Охранителни камери в кибуца Беери: Двама мъже извличат тялото на жена от един автомобил. Хвърлят я на асфалта, тя остава да лежи бездиханно. Те се качват в колата и потеглят.

Охранителните камери в детска градина: Неясна черно-бяла картина. Вижда се, че зад купчина възглавници се крие жена. Нов кадър. В коридора вървят двама терористи с оръжия, отварят врата след врата на детската градина и оглеждат. Екранът е разграничен на две - вляво се вижда дамата, която се крие, в дясно терористите, които наближават към стаята, в която е тя. Един от мъжете отваря вратата и я вижда. Той я хваща и я изтегля в кулоар. Тя е дребничка, има дълги сиви коси. Терористът я мята през рамо и я изнася.

Запис на диалог, засечен от израелската войска. Говорят двама терористи. „ Убихме я. Отрязахме й главата. Стреляхме в тила й. Алаху акбар. “

Камера на телефон на терорист: Градина. Глас зад терориста споделя на арабски: „ Искам да снимаме още един път. “ Камерата се насочва към затрупан с кръв възрастен мъж, който лежи по тил пред къщата. До него стои прав един от нападателите. Той е в цивилни облекла, до момента в който множеството терористи в това видео носят военни униформи, евентуално са терористи от бригадите „ Касам “ - военното крило на „ Хамас “. „ Евреин! Евреин! “, крещи цивилният нападател. Взима една градинска мотика и удря по гърлото на лежащия мъж. Пропуска. Удря отново. Улучва. Продължава да удря - вероятно желае да го обезглави.

В помещение лежат едно върху друго голям брой окървавени тела. Един терорист стреля слепешката. Друг извиква: „ Стига толкоз! Трябва да пестим боеприпаси. “

Млад мъж полива с течност дребен бял автомобил. Дали в него има някого не се вижда. Той подпалва колата. Трима млади мъже се снимат от непосредствен проект с телефона и крещят „ Алаху акбар! “ Смеят се.

Публикувано от „ Хамас “ видео: Автомобил стопира до граничната ограда, от него изхвърлят полугол мъж. Тялото му остава да лежи на асфалта. Не е ясно дали още е жив. Притичват хора отвред и стартират да го ритат. За секунди фрагментът почернява от хора. Всички ликуват.

Автомобил в Израел. До него лежат мъртви мъж и жена.

Спалня. На леглото лежи по тил покрита с кръв жена. На пода по стомах лежи безжизнен мъж.

Бодикамера на терорист: Тераса. На нея има необятна кървава следа. Камерата на терориста следва следата вътре в къщата, отива в кухнята – там в ъгъла има огромна локва кръв. Неидентифицирана купчина края нея - труп?

Снимки на изралеската войска: Жена лежи на пода в къща. Тялото и лицето й са обезобразени. Мъртва е. До нея овъглен мъртвец на дете. Лицето му още се вижда, само че е замъглено преднамерено, както всички фотоси на деца в този материал. Жена, убита в спалня. Жена, убита пред пералня машина. Знаме на терористичната милиция „ Ислямска страна “.

Овъглен мъртвец. Вероятно обезглавен. Полуовъглен мъртвец на момиченце. То носи тениска с Мики Маус. Още един овъглен мъртвец на дете. Още един. Още един. Бели чували за трупове със сини надписи. Пълни. Около дузина.

Засечен диалог сред терористи.

Радостен глас: „ Мамо, синът ти през днешния ден умъртви 10 евреи! Със личните си ръце ги умъртви. Обаждам ти се от телефона на един мъртъв евреин! Убих 10 евреи! Кажи на баща. Убих 10 евреи! Кръвта им е по ръцете ми. Майко, синът ти е воин! “ Чува се по какъв начин майката стартира да плаче, а бащата да повтаря: „ Убий, убий, убий!

Видео на израелската войска: Спирка на рейса, от бетон, към нея на всички места лежат трупове. По тил, по стомах, на една страна. На спирката е закачена полица с книги.

Видео от джиесема на жертва: Широка тераса пред огромна постройка. Около дузина дами, коленичили, мощно уплашени. Някои плачат. Надпис под фрагмента: „ Изралески военни. “ Никоя не е въоръжена. Зад тях се виждат въоръжени терористи. Говорят нещо.

Бодикамера на терорист: Офис, евентуално в същата военна постройка. Влизат двама терористи. „ Светни “, споделя единият. Другият възпламенява фенерче. Под бюрото се крие жена. „ Снимай “, споделя терористът и стреля. Отиват в прилежащата стая.

„ Тук има убита войничка. Две. Три, четири, пет, шест. Алаху акбар! “ „ Мъртва ли е? Мъртва ли е? Стреляй в главата. “ Изстрели.

Запис от диалог. „ Тук един е погубен. Изнеси го на открито, в парка „ А Ииа “. Обесете го там, дано другите с поиграят “.

Бодикамера на терорист: Множество мъже влачат тялото на жена към джип.

Фестивала „ Супернова “, видеозаписи от участници: Хора танцуват върху сцена. Внезапно всички се разбягват. Чуват се изстрели.

Бодикамера на терорист: Терорист стои пред редица от химически тоалетни и стреля във всяка кабинка. Тихо е. Чува се единствено так-так-так... Автоматичното оръжие е безшумно. Някой отваря врата на тоалетна. Цялата е окървавена, вътре няма никой.

Видео от телефона на клиент: Хора бягат и крещят из полето, чуват се изстрели, фрагментите са нестабилни. Десетки изоставени коли, спрени безредно на пътя. Отново бягащи хора.

Паркинг на фестивала. Труп на мъж пред едн акола. „ Куче “, крещи един терорист. „ Мъртъв е “, дава отговор различен.

Каравана. В нея жена се е скрила, плаче безшумно. Снима с телефона си, демонстрира цяла група криещи се с нея там. Лицата им са сковани от боязън.

Двама мъже бягат по пътя. След тях тичат терористи. Стрелят. Двамата падат. Терорист води трети мъж. Един от убитите се раздвижва. Терорист отива д онего и стреля в тялото му с автомат.

Улицата е осеяна с трупове. Един от труповете гори. Мъртъв мъж в автомобил. „ Заселник! “, крещи терорист. Друг крещи: „ Това са дами! Алаху акбар! “

Хора в помещение, един върху различен, задачите в кръв. Само един мъж е още жив. „ Не го убивай, трябват ни заложници! “, споделя терорист. Отвеждат мъжа.

Група терористи стоят прави в един пикап. Отдясно идва техен сътрудник, влачи жена към пикапа за косата. Отляво различен терорист бута оцапан с кръв мъж към пикапа. Натоварва го на пикапа, където към този момент има купчина от тела. Окървавени, някои са още живи, ръце и крайници стърчат във всички направления. Пикапът потегля. Някои терористи остават да седят в него. Един от тях държи телефон, навежда се с него към оцапан с кръв мъж: „ Искам селфи с теб “.

Бодикамера на терорист: Палатковият бар на фестивала. Мъж споделя на иврит: „ Тук има доста убити. “ Отива към хладилниците с кока-кола. Сред тях има още тела – над 10. „ Някой жив ли е? “, вика мъжът на иврит.

Изоставени коли. Изгоряла кола. В нея три овъглени тела.

Видеозапис на израелската войска: Тъмно е. Няколко натрупа лежат край пътя до един шубрак. Започнали са да се вкочаняват. От няко ис еиздига пушек. Войник брои труповете. Стига до девет.

Видео с телефон от вечерта след нападението: Пред постройка на път я лежи мъртва млада жена. Трупът е почнал да се вкочанява. Лицето й е обезобразено. Очите й са прогорени. Краката разтворени в неестествена поза, полата й е вдигната над кръста. Вижда се половият й орган.

„ Тя ли е? “, пита някой на иврит. „ Виж дали има татуировки и същите ли са. “ „ Не, това не е тя. Това е единствено тялото й “, дава отговор различен.

Видео на израелската войска от палатка, в която поставят откритите тела. Снимки едн след друга: Мъртво момиченце. Мъртво момиченце. Мъртво момиченце в леглото си с пижама с комикс-фигурки, частично овъглено, мъртва полугола млада жена. Мъртва жена с огнестрелни рани в гърдите и корема. Мъртва жена с огнестрелни рани в гърдите. Мъртва жена. Мъртво момиченце. Овъглени трупове. Полуовъглен мъртвец на мъж, легнал по тил с вързани ръце. Два овъглени натрупа. Един овъглен мъртвец.

Надпис в края на кино лентата: „ Това са фотосите и фрагментите от гибелта на 138 души. По-малко от 10% от всички убити на 7 октомври 2023 година “.

При поясненията е обяснено, че някои от овъглените трупове са били първо убити, другите са изгорени живи. След първите нападатели на „ Хамас “ е влезнала втора вълна от цивилни, някои даже невъоръжени. Властите считат, че офанзивата е осъществена от към 3000 души, половината от тях са елементарни цивилни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР