Израелската армия днес заяви, че е убила старши полеви командир

...
Израелската армия днес заяви, че е убила старши полеви командир
Коментари Харесай

Израел уби висш командир на „Хизбула” при удар в Ливан

Израелската войска през днешния ден съобщи, че е умъртвила старши полеви пълководец от елитните сили " Радуан " на " Хизбула " при въздушен удар в Ливан през нощта, съобщи ДПА.

Али Ахмед Хасин и още двама бойци от проиранската въоръжена формация са били убити в южноливанския град Султания, оповестиха Израелските сили за защита.

" Хизбула " удостовери гибелта на командира, само че не даде повече детайлности.

Израелската войска съобщи, че позицията на Хасин е била сравнима с тази на пълководец на бригада и че той стои зад неотдавнашните набези против цивилни обекти в Северен Израел.

От началото на войната в линията Газа след клането, осъществено от " Хамас " в Израел на 7 октомври, сред Израел и " Хизбула " се водят ежедневни, от време на време смъртоносни, конфликти. Непрекъснатите трансгранични офанзиви подхранват опасенията за втори боен фронт.

В неделя се навършиха шест месеца, откогато Израел стартира своята въздушна и сухопътна интервенция в линията Газа в отговор на клането, осъществено от Хамас и други бойни групировки, при което починаха към 1200 души, а повече от 200 души бяха взети за заложници, напомня ДПА.

Днес Израел упрекна " Хамас ", че обстрелва Израел с ракети от " филантропична зона " в южната част на линията Газа.

Израелски изтребители са унищожили три площадки на " Хамас " за изстрелване на ракети в зоната, ситуирана в западната част на град Хан Юнис, заяви армията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР