Израелка описа ужасяващия момент, когато въоръжени мъже от Хамас нахлули

...
Израелка описа ужасяващия момент, когато въоръжени мъже от Хамас нахлули
Коментари Харесай

Израелка: 3 часа се правих на мъртва, ислямистите убиваха всички около мен

Израелка разказа ужасяващия миг, когато въоръжени мъже от Хамас нахлули на танцов фестивал и почнали да стрелят по всеки, който видят, до момента в който хората бягали, с цел да спасят живота си.

Ужасената Гили Йоскович се крила зад дърво, тресейки се от боязън в продължение на три часа, до момента в който патроните свистели към нея, откакто терористите разкрили огън в събота сутринта по беззащитните участници в рейв фестивал, провел се през нощта покрай кибуца Реим, покрай Ивицата Газа, написа Блиц. 

Майката разказа по какъв начин младежи, пристигнали да отпразнуват края на религиозния празник Сукот, трансформирал се в същински призрачен сън, са умирали на всички места към нея, до момента в който бойците на Хамас са вървели от дърво на дърво и са застрелвали всеки, който видят.

Когато въоръжените мъже разкрили огън, Гили хукнала да бяга, с цел да избави живота си и се скрила под овошка в средата на полето, където останала, до момента в който не чула хора, които приказват на иврит и била избавена от израелски бойци.  

„ Видях по какъв начин хората умират на всички места. Бях доста тиха. Не плаках, не направих нищо “, сподели тя пред BBC.

„ Аз... дишах, казвайки си: „ Добре, ще умра. Всичко е наред, просто дишай, просто затвори очи “, добавя тя.

Появиха се фрагменти, показващи по какъв начин посетителите на фестивала наподобява не обръщат внимание на идния гнет, идващ се към тях от стотици метри.

Терористите употребявали делтапланери, с цел да останат незабелязани 

На фрагментите, снимани скоро след изгрев слънце, се вижда по какъв начин операторът ненадейно доближава и се оказва, че сивите точки в далечината са палестински бойци.

Бойците на Хамас съумяха да обхванат в Израел съвсем незабелязани с помощта на парапланери през строго охраняваната граница.

Миг по-късно танците стопират и настава смут, защото посетителите на фестивала са принудени да бягат, с цел да спасят живота си, тъй като въоръжените бойци на Хамас стартират да стрелят и да отвличат всеки, който се изпречи на пътя им.

Купонджиите са били обкръжени, защото терористите им се нахвърлили „ от четири-пет места “ и почнали да стрелят по бягащите.

Гили разказа ужаса на хората, умиращи към нея и сподели: „ Те вървяха дърво по дърво и стреляха. Навсякъде. От две страни. Видях по какъв начин хората умират на всички места. Бях доста тиха. Не плаках, не направих нищо.

Чух по какъв начин бойците на Хамас отварят „ огромен ван “, с цел да вземат още оръжия. Терористите са останали в региона три часа, като съвсем са се били доближили до Гили на една ръка разстояние. 

Гили лежала на земята и си мислела за децата си, казвайки си, че „ още не е време да почине “. Но „ най-откаченото нещо “, споделя тя, беше по какъв начин са били там с часове, без армията да се притече на помощ. 

„ Тогава започнах да слушам малко иврит от едната страна, [но] арабски от трите страни. Разбрах, че има няколко бойци, може би пет-шест.

Реших да отида при тези бойци. Междувременно в близост към момента имаше терористи, тъй че вървях с вдигнати ръце, с цел да знаят, че това съм аз и не съм терорист. Тогава някой ме качи в кола.

Аз бях първата, която избяга от кошмара на полето. На други им лиши още два или три часа, с цел да изоставен. По целия път имаше умрели хора, младежи, това беше фестивал за младежи “, споделя Гили.

Видео демонстрира по какъв начин алена сирена предизвестява хората за идната крах, след което настава суматоха измежду тълпата. 

„ Това (сирената) докара до безпорядък, изключително измежду транспортните средства, които се опитваха да излязат “, изясни клиент на фестивала на име Даниел.

„ Тогава започнаха изстрели и трябваше да стартираме да бягаме ", споделя още Даниел. 

Сирената бързо била заглушена от изстрели, когато тежко въоръжени бойци на Хамас пристигнали и терористичната група почнала офанзивата си против Израел, вследствие на която досега за починали стотици и са ранени хиляди.

Видеоклиповете, оповестени в обществените медии, въпреки и с неприятно качество, демонстрират подиуми на безпорядък посред празненството навън, оповестява The Jerusalem Post.

Паникьосани израелци могат да бъдат видени да викат, да бягат и по какъв начин се пробват небрежно да се качат в колите, пробвайки се да избягат от фестивала в северозападната пустиня Негев, на към 5 благи от град Офаким.

„ Палестинските терористи нахлуха на фестивал, където стотици израелци лагеруваха за празника Шимини Ацерет. Паниката, породена от това, е явна по пребледнелите [лица] на цивилните, атакувани от тежко въоръжени екстремисти. Молете се за Израел “, е озаглавено видеото.

Второ видео от същото място демонстрира стотици израелци, които бягат, с цел да се скрият, и безчет други, които се движат с препълнени коли по прашната земя.

„ Израелците бягат от градовете в пустините пешком, с коли и по всевъзможен различен метод “, гласи надписът.

Една от жертвите на офанзивата е 30-годишната немска татуистка Шани Лук.

Нейното безжизнено и полуголо тяло е било качено в панер на пикап на Хамас, а бойци на придвижването са се гаврили с него.

Лук бе снима разкрачена в задната част на пикапа, като единият ѝ крайник бе в неествествена поза. Терористите пък са насядали към него, а други поддръжници на групата ги приветстваха и плюеха по тялото.

Хамас твърди, че тялото е на жена израелски боец, само че нощес бе доказано, че това е Шани от нейната братовчедка Томасина Вайнтрауб-Лук, която сподели на DailyMail.com, че фамилията е разпознало нейните отличителни татуировки на краката и косата ѝ.

Майка й Рикарда пусна сърцераздирателно видео, в което моли за помощ, с цел да разбере какво се е случило с щерка й. Държейки фотография на Шани на мобилния си телефон, тя сподели: „ Тази заран щерка ми, Шани Никол Лук, немска гражданка, беше отвлечена с група туристи в Южен Израел от палестинските Хамас.

Изпратиха ни видеозапис, в който ясно виждах щерка ни в безсъзнание в колата с палестинците и те да се движат из линията Газа. Моля да ни изпратите помощ или вести. Благодаря ви доста “, споделя дамата.

Трагедията идва, откакто палестинските екстремисти започнаха най-зверската си офанзива от 50 години насам в събота посредством невиждани офанзиви по суша, море и въздух - даже употребявайки делтапланери, с цел да избегнат разкриването им.

В координирано, многостранно нахлуване палестинските терористи минаха в Израел от Ивицата Газа, превзеха селища и заловиха и убиха цивилни, празнуващи еврейски празник.

Има опасения, че десетки хора са били отвлечени непосредствено от улицата и заведени в Газа или просто убити на място.

Музикалният фестивал, посетен от Шани, беше едно от първите места, атакувани от терористичната група, като отчетите сочат, че десетки са били убити на място, а други са взети за заложници от екстремистите.

Във второ видео, необятно публикувано в обществените медии, може да се види жена по какъв начин крещи „ Не ме убивайте! “,  докато е откарвана с мотоциклет от въоръжен мъж.

The Mail on Sunday научи, че тя е Ноа Аргамани, на 25 години, студентка, която е била пленена на същия фестивал навън, на който е участвала с приятеля си покрай границата.

Естер Борохов, която избяга от рейв празненството, сподели, че е оживяла, правейки се на мъртва в кола, откакто водачът, опитващ се да й помогне да избяга, е бил убит от упор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР