Израел все още се опитва да улесни и подпомогне евакуацията

...
Израел все още се опитва да улесни и подпомогне евакуацията
Коментари Харесай

Израел: Хамас пречи на евакуацията на болни бебета

Израел към момента се пробва да " улесни и подкрепи " евакуацията на незнаен брой бебета от болница " Ал-Шифа ", само че " намесата " на " Хамас " я попречва, съобщи представителят на ЦАХАЛ Ричард Хехт.

" Опитваме се да намерим решение, може би посредством трета страна. Опитваме се да придвижим нещата напред " , сподели той пред кореспонденти.

Полковник Хехт съобщи, че 300 литра гориво, доставени от ЦАХАЛ нощес на място наоколо до болничното заведение, към момента не са прибрани. Той още веднъж съобщи, че догатката е, че " Хамас " е попречила на доставката.

Той съобщи, че в случай че горивото бъде доставено, то ще разреши на болничното заведение да пусне инкубатори (макар да призна, че не знае какъв брой електрическа енергия ще произведат 300 литра гориво).

" Ако това не се случи, тогава ще би трябвало да забележим по какъв начин ще се развие нощта. Но в последна сметка, с цел да можем да помогнем или да спомагаме, е належащо някой от другата страна да бъде част от това ", сподели той.

" За страдание, единственото нещо, което стои сред болница " Шифа " и горивото, от което се нуждае, е " Хамас " , сподели той.

Полковник Хехт добави, че ЦАХАЛ " се доближава " към " Хамас " и вижда, че командването и контролът на групировката са мощно наранени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР