Израел твърди, че прекратяването на войната сега би означавало победа

...
Израел твърди, че прекратяването на войната сега би означавало победа
Коментари Харесай

Въздушни удари удариха лагери в централна Газа, докато администрацията на Байдън одобрява нови продажби на оръжия на Израел

Израел твърди, че прекратяването на войната в този момент би означавало победа за Хамас, позиция, споделяна от администрацията на Байдън, която в това време прикани Израел да направи повече, с цел да се избегнат пострадвания на палестинските цивилни.

Войната, провокирана от смъртоносната офанзива на Хамас на 7 октомври против Южен Израел, разсели към 85% от 2,3-милионното население на линията Газа, изпращайки голям брой хора да търсят заслон в избрани от Израел безвредни зони, които все пак военните също са бомбардирали. Това остави палестинците с трудно чувство, че на никое място не е безвредно в дребния анклав.

Жителите на градските бежански лагери Нусейрат и Бурейдж, две скорошни горещи точки на бойни дейности, оповестиха за израелски въздушни удари през нощта и в събота.

Жителят на Нусейрат Мустафа Абу Вауи сподели, че удар е блъснал дома на един от неговите родственици, убивайки двама души.

„ (Израелската) окупация прави всичко, с цел да принуди хората да изоставен, “, сподели той...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР