Израел трябваше да се защити срещу твърдението на Южна Африка,

...
Израел трябваше да се защити срещу твърдението на Южна Африка,
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Израел ще се защити в Ден 2 от изслушванията за геноцид във Върховния съд на ООН

Израел трябваше да се отбрани против изказванието на Южна Африка, че войната с Хамас съставлява геноцид против палестинците в петък пред Върховния съд на Организация на обединените нации. Израел изрично отхвърля изказванието, а неговият министър-председател Бенямин Нетаняху назова обвиняванията лицемерни.

Въпреки че разрешаването на случая евентуално ще отнеме години, Южна Африка желае от Международния съд да разпореди неотложно прекъсване на военната атака на Израел в линията Газа.

Военните на Съединените щати и Англия нанесоха удари в четвъртък против обекти, употребявани от бунтовниците хути в Йемен, като възмездие за офанзивите им против кораби в Червено море, които съгласно хусите имат за цел да спрат войната на Израел против Хамас. Но техните цели от ден на ден имат дребна или никаква връзка с Израел и заплашват основен търговски път, свързващ Азия и Близкия изток с Европа.

Атаката на Хамас на 7 октомври от Газа в Южен Израел, която провокира войната, умъртви към 1200 души и видя към 250 други,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР