Израел трябва да защитава невинните жители на Газа, като прави

...
Израел трябва да защитава невинните жители на Газа, като прави
Коментари Харесай

САЩ: Израел трябва да прави разлика между Хамас и цивилните в Газа

Израел би трябвало да пази почтените поданици на Газа, като прави разлика сред бойците на Хамас и цивилните жители, предизвести Белият дом в неделя, до момента в който президентът Джо Байдън даде обещание доста увеличение на помощта за палестинската територия.


Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) бяха призовани да заобикалят цивилни жертви в Газа. Здравните чиновници в тази ръководена от Хамас територия настояват, че повече от 8000 души - половината от които деца - към този момент са починали през трите седмици на въздушни удари, осъществени в отговор на смъртоносните офанзиви на Хамас против Израел на 7 октомври.

Байдън е разискал отбраната на живота на цивилното население в телефонен диалог в неделя с египетския президент Абдел Фатах ал-Сиси, в който двамата водачи " се ангажираха със доста ускорение и увеличение на помощта, постъпваща в Газа, от през днешния ден и по-късно непрестанно ", съгласно известие на Белия дом.

Разговорът се състоя в миг, когато администрацията на Байдън акцентира нуждата от отбрана на живота на цивилното население в изискванията на продължаващия спор.

" ЦАХАЛ, израелското държавно управление, би трябвало да предприеме всички вероятни средства, с които разполага, с цел да прави разлика сред Хамас - терористите, които са законни военни цели - и цивилните, които не са ", съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан в токшоуто на Си Ен Ен " State of the Union ".

Байдън съобщи посланието на самия Нетаняху в неделя, когато двамата разговаряха по телефона, с цел да обсъдят развиването на обстановката в Газа.

По време на диалога Байдън " акцентира нуждата от неотложно и доста увеличение на притока на филантропична помощ, с цел да се посрещнат потребностите на цивилното население в Газа ", се споделя в извлечение от диалога, предоставено от Белия дом.

" Президентът повтори, че Израел има цялостното право и отговорност да пази своите жители от тероризма и акцентира нуждата да го прави по метод, подобаващ на интернационалното филантропично право, което дава приоритет на отбраната на цивилното население ", се споделя в предоставената на публицистите информация.

Но Съливан акцентира, че " имаме вяра, че хиляди палестински цивилни жители са били убити по време на бомбардировките и всеки един от тези смъртни случаи е покруса ".

Говорейки в предаването " Тази седмица " по Ей Би Си, до момента в който правеше обиколка на неделните токшоута, Съливан добави, че Хамас, " брутална терористична организация се крие зад цивилното население ".

Хамас употребява цивилни жители като " жив щит " и слага ракети и друга " терористична инфраструктура " в цивилни региони, сподели той.

" Но това не понижава тяхната (на Израел) отговорност според интернационалното филантропично право и законите на войната да създадат всичко допустимо, с цел да защитят цивилното население ".

Съветникът по националната сигурност съобщи също по този начин, че американските чиновници работят за обезпечаване на освобождението на повече от 220 заложници, държани в Газа от Хамас, както и за оказване на помощ на стотиците палестински американци, блокирани в Газа./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР