Израел трябва да отговаря пред международното право за извършените престъпления,

...
Израел трябва да отговаря пред международното право за извършените престъпления,
Коментари Харесай

Ердоган: Израел трябва да отговаря пред международното право за извършените престъпления

Израел би трябвало да дава отговор пред интернационалното право за осъществените закононарушения, е декларирал турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в телефонен диалог през днешния ден преди утрешното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Газа, съобщи Анадолската организация.

По време на диалога са били разисквани " упованията от страна на интернационалната общественост във връзка с противозаконните набези на Израел, предложенията за разрешаване на филантропичната рецесия и напъните за реализиране на дълготраен мир ", заяви турското президентство.

Президентът Ердоган е декларирал, че " Израел продължава безочливо да нарушава интернационалното право, военновременното право и филантропичното право, гледайки интернационалната общественост в очите " и че " би трябвало да дава отговор за осъществените закононарушения пред интернационалното право ".

Турският водач е предал съболезнования на Гутериш за повече от 100-те чиновници на Организация на обединените нации, изгубили живота си при израелските офанзиви против Газа. Той е показал също, че персоналното посещаване на Гутериш на граничния пункт Рафах е било потребно за привличане на вниманието на интернационалната общественост.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР