Израел трябва да отговаря пред международното право за извършените престъпления,

...
Израел трябва да отговаря пред международното право за извършените престъпления,
Коментари Харесай

Ердоган: Израел трябва да отговаря пред международното право за извършените престъпления в Газа

Израел би трябвало да дава отговор пред интернационалното право за осъществените закононарушения, е декларирал турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в телефонен диалог през днешния ден преди утрешното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Газа, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на диалога са били разисквани " упованията от страна на интернационалната общественост във връзка с противозаконните набези на Израел, предложенията за разрешаване на филантропичната рецесия и напъните за реализиране на дълготраен мир ", заяви турското президентство.

Президентът Ердоган е декларирал, че " Израел продължава безочливо да нарушава интернационалното право, военновременното право и филантропичното право, гледайки интернационалната общественост в очите " и че " би трябвало да дава отговор за осъществените закононарушения пред интернационалното право ".

Турският водач е предал съболезнования на Гутериш за повече от 100-те чиновници на Организация на обединените нации, изгубили живота си при израелските офанзиви против Газа. Той е показал също, че персоналното посещаване на Гутериш на граничния пункт Рафах е било потребно за привличане на вниманието на интернационалната общественост.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР