Израел спешно изпрати ново бронирано превозно средство, способно да сваля

...
Израел спешно изпрати ново бронирано превозно средство, способно да сваля
Коментари Харесай

Израел бърза с ново бронирано превозно средство „Железен юмрук“ на фронтовата линия в Газа

Израел незабавно изпрати ново бронирано транспортно средство, способно да смъква приближаващи ракети, на фронтовата линия в Газа, месеци преди да стартира да действа.

Снимка, публикувана от Израелските сили за защита (IDF), демонстрира транспортния аероплан Eitan, изпълняващ първата си бойна задача против терористите от Хамас.

Превозното средство е употребявано в борбата при Зиким на 7 октомври, когато ислямската терористична група завладя дребна подготвителна база на IDF.

Израелска единица употребява транспортното средство, с цел да стигне до мястото на боевете, на западния бряг на Израел, убивайки терористи от Хамас на плажа, преди да продължи напред за подкрепяне на други единици.

Твърди се, че транспортното средство за всички терени е достигнало скорост от 75 благи в час, по-висока от декларираната оптималната скорост от 56 благи в час, до момента в който се е състезавало към базата, по-късно маневрирайки върху пясъците на Зиким Бийч, където бяха убити петима въоръжени мъже от Хамас.

След офанзивата Тамир Ядаи, ръководителят на сухопътните сили на Израел, бързо вкара Ейтан в бойни проекти за навлизане в линията Газа, макар превозвачът не би трябвало да влезе в употреба до идната година.

Израелски боец сподели на новинарския канал Walla: „ Стигнахме до региона най-бързо. Това е първото ни преимущество.

„ След това тръгнахме към обитаемоте места. Сблъскахме се с терористични транспортни средства и не усетихме нищо. Това е мощен инструмент.

„ Пробихме врати и огради. След това помогнахме за евакуацията на ранените и снабдяването на войските. “

Eitan, кръстен на еврейската дума за мощен, е осемколесен бронетранспортьор, въоръжен с 30 mm купол и оборудван с ризница от израелските танкове Merkava.

Едно от най-модерните бронирани транспортни средства на земята

Това е едно от най-модерните бронирани транспортни средства на земята, включващо тежка ризница и набор от оръжия и датчици.

Добавяне към неговата отбрана е системата за дейна отбрана Iron Fist, или ADS, която следи заобикалящата среда на транспортното средство и е способна да открива и прихваща противников противотанкови ракети и ракети, преди да могат да ударят транспортното средство.

Eitan е планиран да размени остарелия създаден в Съединени американски щати БТР M113, употребен от Израел.

Израелските сили приключиха обкръжението на град Газа, отрязвайки следения от Хамас север от южната част на анклава.

Тази седмица нейните войски започнаха да настъпват към града за да завладяват болничното заведение Al-Shifa, най-голямото здравно заведение в Газа.

IDF споделя, че Хамас е скрила мрежа от подземни военни комплекси под болничното заведение, където се обитават бойци на терористичната група, команден и надзорен център, както и обекти за произвеждане на оръжия и хранилища за муниции.

Израелските сили са обкръжили болничното заведение от три страни, съгласно Базиран в Съединени американски щати Институт за проучване на войната.

Наземната интервенция на IDF употребява набор от оръжия, в това число танкове, бронирани транспортни средства, бойни самолети, хеликоптери и дронове.

Блогът Armada Rotta, който наблюдава загубите на израелски транспортни средства, употребявайки данни с отворен код, пресмята, че страната е изгубила 132 транспортни средства, в това число 15 танка Merkava.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР