Израел ще се нуждае от още няколко дни, за да

...
Израел ще се нуждае от още няколко дни, за да
Коментари Харесай

Израел не послуша САЩ и ще продължи военната операция

Израел ще се нуждае от още няколко дни, с цел да приключи военната интервенция против палестинските радикали, макар настояването на Съединени американски щати да я приключи допустимо най-скоро. Това заяви в сряда новинарският портал Axios, базирайки се на източници от израелското държавно управление, съобщи организация " Фокус ".

Според тях израелският външен министър Габи Ашкенази в сряда в телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е показал, че ще са нужни още няколко дни, с цел да се приключи израелската военна интервенция. В същото време Блинкън акцентира, че Вашингтон чака интервенцията да завърши скоро. Ашкенази е добавил, че Израел „ към момента има няколко военни задачи “ в Ивицата Газа.

Блинкън също по този начин е споделил на израелския си сътрудник, че Съединени американски щати са блокирали френската самодейност в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Газа, само че „ не могат да продължат да поддържат Израел обществено и на дипломатическо равнище, основно в Организация на обединените нации, дълго време “, разкриват източниците пред портала. Медията отбелязва, че телефонният диалог е „ част от възходящия дипломатически напън “ за преустановяване на огъня в района, на който „ Израел към момента се съпротивлява “.

На собствен ред ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Нед Прайс съобщи в документално изказване, че външните министри на двете страни в телефонен диалог „ разискват напъните за преустановяване на насилието, лишило живота на израелски и палестински цивилни, в това число деца “. „ Държавният секретар означи, че Съединени американски щати ще продължат контактите с Израел, Палестинската администрация и заинтригуваните страни в района през идващите дни, и акцентира, че Съединени американски щати чакат деескалация към преустановяване на огъня [в региона] “, съобщи дипломатът. Той не удостовери информацията на Axios.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР