Израел съобщи днес, че е отчел рекорден брой нови заразявания

...
Израел съобщи днес, че е отчел рекорден брой нови заразявания
Коментари Харесай

Израел регистрира рекорден брой нови случаи на коронавирус

Израел заяви през днешния ден, че е отчел рекорден брой нови заразявания с ковид от началото на пандемията, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

За последното денонощие са регистрирани 11 978 случая, сподели министерството на опазването на здравето. Предишното най-високо равнище беше в Израел регистрирано на 2 септември 2021 година, когато заразяванията бяха 11 345. С оглед на мощното разпространяване на разновидността Омикрон израелските управляващи започнаха тази седмица слагането на четвърта доза ваксина на хората над 60 години и на медицинския личен състав.

Министър-председателят Нафтали Бенет предизвести, че случаите може да набъбнат до 50 000 дневно при увеличаващото се разпространяване на Омикрон. В момента 61 % от 9,4-милионното население на Израел са считани за имунизирани, което значи хора с сложени две дози до шест месеца след втората инжекция и хора с подсилващи дози. Около 30 % въобще не са имунизирани, а на 9 % им е изтекла валидността на имунизацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР