Израел реагира на най-високо равнище на съобщенията, че бивша заложничка

...
Израел реагира на най-високо равнище на съобщенията, че бивша заложничка
Коментари Харесай

Израел призова света да действа след разкритията за сексуални посегателства над бивша заложничка на Хамас

Израел реагира на най-високо ниво на известията, че някогашна заложничка на " Хамас " е била полово насилвана по време на 55-дневния си плен, като представителят на армията прикани " света да работи " и да направи " всичко, с цел да освободи нашите заложници ", съобщи Франс прес.

Амит Сусана, 40-годишна израелска адвокатка, беше отвлечена от вкъщи си в кибуца Кфар Аза на 7 октомври по време на нахлуване на бойци на " Хамас " в южната част на Израел. В просторно изявление за в. " Ню Йорк таймс ", което я показва като първата израелка, която приказва обществено за половите похищения, на които е била подложена в плен, тя дава многочислени детайлности за половото принуждение и униженията, на които е била подложена по време на пленничеството си.

Интервюто беше оповестено през днешния ден на първите страници на израелските вестници, като някои от тях му посвещават по няколко страници, написа Българска телеграфна агенция.

" Това е ужасяващо удостоверение, то е вик за пробуждане, апел към света да работи, да направи всичко по силите си и да окаже напън върху " Хамас " да освободи нашите заложници ", съобщи през вчерашния ден представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари.

" Амит Сусана приказва от името на всички жертви на отвратителните закононарушения и полови похищения на " Хамас ", /.../ на всички дами по света ", написа израелският президент Ицхак Херцог в обществената мрежа " Екс ".

Амит Сусана разказва по какъв начин е била отвлечена от вкъщи си, бита и влачена към Газа от най-малко 10 мъже, някои от които въоръжени.

По думите ѝ няколко дни след пленяването ѝ похитителят стартира да ѝ задава въпроси за половия ѝ живот. Тя била държана сама в детска стая, окована с верига на левия гален.

Около 24 октомври нейният надзирател, който се наричал Мухаммад, свалил тази верига от нея и я оставил в банята.

По-късно под дулото на револвер той я завлякъл в една стая, " след което ме принуди с ориентиран към мен револвер да извърша полов акт ", споделя Сусана. Тя е освободена на 30 ноември.

Около 250 души бяха отвлечени на 7 октомври в Израел, а 130 от тях към момента са заложници в Газа, като съгласно израелските управляващи 34 от тях към този момент са мъртви.

В отчет на Организация на обединените нации, оповестен при започване на март, се загатва за полово принуждение, осъществено от членове на " Хамас " по време на нападението на 7 октомври, при което починаха повече от 1160 израелци, множеството от които цивилни. Тези обвинявания бяха отхвърлени от " Хамас ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР