Израел продължи своята въздушна и наземна бомбардировка по ивицата Газа

...
Израел продължи своята въздушна и наземна бомбардировка по ивицата Газа
Коментари Харесай

Израел уби десетки при въздушни удари в ивицата Газа

Израел продължи своята въздушна и наземна бомбардировка по линията Газа в петък, убивайки десетки палестинци , до момента в който боевете бушуват към основната болница Ал Шифа в град Газа, оповестиха палестински публични лица и израелската войска, представени от " Ройтерс ".

Палестинските здравни чиновници оповестиха, че два израелски удара против предградието Ал-Шеджая в източния град Газа са умъртвили 17 души , до момента в който израелски въздушен удар по къща в бежанския лагер Ал-Магази в централната част на Ивицата Газа е умъртвил осем души .

Управляваната от " Хамас " държавна медийна работа в Газа сподели, че минимум 10 служители на реда, натоварени с обезпечаването на помощ за разселените в Северна Газа, са измежду убитите в Ал-Шеджая.

Израелската войска сподели, че нейните сили не престават интервенциите към комплекса Ал Шифа в град Газа, " като в същото време понижават вредите върху цивилни, пациенти, медицински екипи и здравно съоръжение ", добавяйки, че през миналия ден са умъртвили редица въоръжени мъже и са локализирали оръжия и военна инфраструктура.
 Сраженията към болница Ал-Шифа не престават
Сраженията към болница Ал-Шифа не престават

Палестински бойци са атакували израелските сили с ракети и минометен огън

Ал Шифа, най-голямата болница в Ивицата Газа преди войната, беше, даже отчасти работещи в Северна Газа преди последните борби. В него също бяха подслонени разселени цивилни.

В изказването на Израел се споделя, че силите му са направили набези в централните и южните региони, в това число Хан Юнис и Ал-Карара, където войските са разменили огън с палестински въоръжени лица, преди да ги убият и да открият оръжия и ракети.

Въоръженото крило на " Хамас " сподели, че техните бойци са атакували израелските сили покрай болница Насър в Хан Юнис ,, блокирани от израелски бойци в продължение на няколко дни.

В най-южната част на линията Израел продължи бомбардировките си в Рафах, последното леговище на палестинците, където над половината от 2,3-милионното население на Газа се укрива. Въздушен удар по къща умъртви 12 палестинци късно в четвъртък.
 32 490 палестинци са убити в Газа от 7 октомври, заяви Здравното министерство
32 490 палестинци са убити в Газа от 7 октомври, заяви Здравното министерство

През последните 24 часа има данни за 76 убити и 102 ранени палестинци, заяви министерството

Повече от 32 000 палестинци са били убити при военната атака на Израел в линията Газа от 7 октомври, като 71 са убити през последните 24 часа, съгласно здравните управляващи на територията.

Смята се, че още хиляди мъртви са заровени под руините и повече от 80% от жителите на Газа са разселени ,

Войната избухна, откакто бойци на " Хамас " пробиха през границата и нападнаха общности в Южен Израел на, убивайки 1200 души и отвличайки 253 заложници, съгласно израелските данни.

В четвъртък Световният съд единомислещо подреди на Израел да предприеме всички нужни и ефикасни дейности, с цел да обезпечи съществени хранителни доставки на популацията на Газа и да спре разпространяването на глада.

" Морално безсрамие ": Организация на обединените нации се възмути от блокирането на 7000 камиона с помощи за Газа

Гутериш посети Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах " от страната на Египет

" Подновената обвързваща заповед от Международния съд през вчерашния ден е блестящо увещание, че пагубната филантропична обстановка в линията Газа е дело на индивида и се утежнява. Въпреки това към момента може да бъде преодоляна ", Филип Лазарини, началник на Организация на обединените нации Палестинската организация за бежанците UNRWA, сподели на X.

" Това значи, че Израел би трябвало да анулира решението си и да разреши на UNRWA да доближи до Северна Газа с конвои с храни и хранителни артикули всекидневно и да отвори спомагателни сухопътни пунктове ", добави той.

По-рано тази седмица UNRWA съобщи, че Израел му е споделил, че повече няма да утвърждава питателните му конвои за Северна Газа . Четири такива претенции бяха отхвърлени от 21 март, добави той.
 Международният съд подреди на Израел да вземе ограничения против глада в Газа
Международният съд подреди на Израел да вземе ограничения против глада в Газа

Съдиите регистрират, че палестинците са изправени пред влошаващи се условия на живот
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР