Израел предполага, че дългосрочната цел на военната му кампания в

...
Израел предполага, че дългосрочната цел на военната му кампания в
Коментари Харесай

Израел има за цел да прекъсне връзките с Газа след поражението на Хамас

Израел допуска, че дълготрайната цел на военната му акция в Газа е да прекъсне всички връзки с територията. < /p>

Израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че откакто Хамас бъде надвит, Израел ще приключи своята „ отговорност за живота в Ивицата Газа “.

Преди спора Израел доставяше Газа с по-голямата част от енергийните си потребности и наблюдаваше вноса на територията.

Изявлението идва до момента в който Израел продължава своите удари по Газа и помощта остава блокирана на границата с Египет.

Бомбардировките са отговор на офанзивите на въоръжени бойци на Хамас против Израел на 7 октомври, в който минимум 1400 души бяха убити и 203 взети за заложници. Сега Израел е подготвен да стартира сухопътна атака.

В петък господин Галант сподели на парламентарна комисия, че първият стадий от акцията има за цел да унищожи инфраструктурата на Хамас, съгласно изказване от неговия офис.

Израелските сили, добави той, по-късно ще стартират " интервенции с по-нисък интензитет ", с цел да отстранен " джобовете на опозиция ".

Третата фаза, сподели той, „ ще изисква унищожаване на отговорността на Израел за живота в линията Газа и определяне на нова действителност на сигурността за жителите на Израел ".

Въпреки че Израел се отдръпна от Газа през 2005 година, Организация на обединените нации преглежда линията - дружно със Западния бряг и Източен Йерусалим - като окупирана земя и смята Израел за виновен за главните потребности на своето население.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР