Израел подсили своите войски, разположени на северната граница на страната

...
Израел подсили своите войски, разположени на северната граница на страната
Коментари Харесай

Израелската армия увери, че може да се справи с конфликт на няколко фронта

Израел укрепи своите войски, ситуирани на северната граница на страната с Ливан, след дни на набези, подхванати от подкрепяната от Иран шиитска милиция " Хизбула ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Хизбула " се опита да отклони оперативните ни старания от южната част на страната с няколко огневи офанзиви през вчерашния ден ", съобщи през днешния ден представителят на израелската войска Даниел Хагари. Това е направено по напътствие на Иран и с негова поддръжка, " застрашавайки ливанската страна и нейните жители ", добави той.

Израел ще отговори уверено на всяко нахлуване на своя територия, акцентира  Хагари. Той увери, че израелската войска е в положение да се оправи с спор на два или повече фронта.

От няколко дни Израел нанася въздушни удари по линията Газа след невижданата изненадваща офанзива на бойци на " Хамас " против израелски гранични региони на 7 октомври, отбелязва ДПА.

Въпреки че главната цел сега е линията Газа, съгласно Хагари израелските сили пазят и за възможни по-нататъшни борби.

" Ако " Хизбула " направи грешката да ни подложи на тестване, отговорът ще бъде гибелен ", сподели той. 

През последните дни на границата сред Израел и Ливан неколкократно имаше конфликти, при които бяха убити няколко души. Това подхрани опасенията за евентуална ескалация на насилието в района.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР