Израел пак атакува позиции на Хамас в Газа и спря

...
Израел пак атакува позиции на Хамас в Газа и спря
Коментари Харесай

Израел удари с бомби и санкции Газа

Израел отново нападна позиции на Хамас в Газа и спря доставките на гориво за анклава. Действията на еврейската страна са в отговор на пусканите от палестинската територия запалителни балони и балони с експлозиви, осведоми Агенция Франс Прес.
 Израел сполучливо тества ПРО
Израел сполучливо тества ПРО " Стрела "

" Стрела " е част от многослойна система за противоракетна защита

Тази нощ израелски бойни самолети, хеликоптери и танкове направиха четвърта офанзива за последната седмица. Няма информация за потърпевши хора. Една невзривена ракета е паднала в ръководено от Организация на обединените нации учебно заведение в бежански лагер в Газа.

Палестински представител сподели, че невзривената ракета е изстреляна от израелски аероплан и е паднала в региона на учебното заведение. Екипи работят пo обезвреждането й.

Говорител на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци разяснява пред информационната организация, че ракетата е паднала в едно от учебните заведения им, където децата се върнаха в клас в неделя след петмесечно преустановяване на образователната активност поради пандемията от ковид.
 Израел бомбардира позиции на Хамас
Израел бомбардира позиции на Хамас

Армията разясни, че ударите са ответна мярка поради пуснатите през последните дни балони

Ние затворихме учебното заведение и чакаме следствие да откри обстоятелствата и вредите, разясни представителят.

Говорител на израелската войска разяснява, че ревизират информацията.

Министерството на защитата на Израел разгласи, че стопират доставките на гориво поради изпращаните от Газа запалителни балони към територията на еврейската страна и подкопаване на стабилността.

Израелската противопожарна работа в южната част на страната е записала 60 пожара във вторник и 24 в сряда , няма потърпевши.
 Хамас с обръщение за Израел с изстрелване на ракети към Средиземно море
Хамас с обръщение за Израел с изстрелване на ракети към Средиземно море

Ракетите са " обръщение " към Израел да е наясно

В отговор на пусканите балони Израел затвори пропускателен пункт за товари с Газа и понижи разрешителните в крайбрежната риболовна зона.

Хамас осъди израелските офанзиви по Газа и глобите като " рисково и нападателно държание " . Заплаши Израел, че ще си заплати за дейностите.
 Израел удари Газа
Израел удари Газа

Позиции на Хамас са били целта

Според палестински анализатори с дейностите си Хамас се пробва да окаже напън върху Израел да разреши разпределяне на катарска финансова помощ за Ивицата Газа.

В понеделник Хамас изстреля няколко ракети към морето като " обръщение " към Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР