Израел обяви за срамно решение на Airbnb да оттегли от

...
Израел обяви за срамно решение на Airbnb да оттегли от
Коментари Харесай

Airbnb срещу Израел: Компанията свали от списъците си 200 жилища в Западния бряг

Израел разгласи за " срамно " решение на Airbnb да отдръпна от описите си разгласи за настаняване в жилища, които се намират в израелски селища в окупирания Западен бряг, съобщи Би Би Си.

Airbnb съобщи, че е взела решението за унищожаване на 200-та жилища от листата, тъй като селищата са " в основата " на израелско-палестинския спор.

Ходът им обаче не се харесва на всички. Палестинците го похвалиха, само че Израел заплаши със съд.

Еврейските селища в окупираната от Израел територия по време на войната в Близкия изток през 1967 година се смятат за противозаконни по интернационалното право, което Израел оспорва. Въпросът за селищата е една от най-горещите точки на спора сред Израел и палестинците.

Human Rights Watch дефинираха решението на Airbnb като " позитивна стъпка " и приканиха други туристически компании да последват образеца им, само че израелският министър на туризма Ярив Левин определи решението като „ най-ужасната от ужасните капитулации пред напъните за протест “. Той добавя, че Израел ще отговори с насрещни искове от наемодателите против Airbnb в американските съдилища.

Според генералния секретар на Организацията за избавление на Палестина Саеб Ерекат е извънредно значимо компанията да следва позицията, съгласно която Израел е окупаторска мощ, а израелските селища на Западния бряг, в това число в окупирания Източен Йерусалим, са противозаконни и основани вследствие на военни закононарушения.

Какво споделят от компанията

„ Американският закон разрешава на компании като Airbnb да вършат бизнес в тези територии. В същото време, мнозина в световната общественост настояват, че фирмите не би трябвало да вършат бизнес тук, тъй като имат вяра, че фирмите не би трябвало да печелят от земи, където хора биват разселвани “ - се споделя в позицията на Airbnb.

Към този миг повече от 600 000 евреи живеят в към 140 обитаеми места, издигнати след 1967 година на Западния бряг и в Източен Йерусалим.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР