Израел обяви, че Иран е изстрелял дронове-камикадзе и ракети към

...
Израел обяви, че Иран е изстрелял дронове-камикадзе и ракети към
Коментари Харесай

Иран атакува Израел

Израел разгласи, че Иран е изстрелял дронове-камикадзе и ракети към неговата територия и че системите за противовъздушна защита са подготвени да ги смъкват.

" Иран пусна дронове от територията си по посока Израел ", сподели представителят на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) Даниел Хагари в излъчено директно по малкия екран послание.

По думите му на дроновете ще им трябват няколко часа, с цел да доближат израелската територия. " ЦАХАЛ е в положение на нараснала подготвеност и непрекъснато следи оперативната конюнктура ", сподели той. Той прикани обществеността да следва инструкциите на управляващите по въпроса.

Според ЦАХАЛ, Иран е насочил към територията на Израел над 100 дрона и крилати ракети. Някои от тях са били изумени във въздушното пространство над Сирия и Йордания, оповестиха Израелските сили за защита. Властите в Йордания оповестиха, че отварят въздушното си пространство за израелската авиация.

Военни самолети на Съединени американски щати са във въздушното пространство над Ирак в подготвеност да прехванат дронове и ракети, ориентирани към Израел.

Израел разгласи, че затваря от 00:30 часа локално (и българско време) въздушното си пространство за вътрешни и интернационалните полети. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху свика израелския военновременен кабинет в Тел Авив.

Иранската държавна телевизия заяви, че преди минути е била подхваната широкомащабна интервенция с безпилотни самолети от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война против Израел.

Иран предприе въздушно нахлуване против Израел, което евентуално ще продължи няколко часа, удостовери Белият дом.

Йорданската противовъздушна защита е подготвена да прехваща и смъква ирански дронове или други летателни апарати, които нарушават въздушното ѝ пространство, заяви Ройтерс. Армията също е в положение на нараснала подготвеност, а радарните системи наблюдават активността на дроновете.

Държавни медии оповестяват, че Йордания е оповестила изключително състояние на фона на опасността от иранско нахлуване против Израел. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР