Израел нанесе удари по Сирия, съобщи пресслужбата на израелската армия,

...
Израел нанесе удари по Сирия, съобщи пресслужбата на израелската армия,
Коментари Харесай

Израел нанесе удари по Сирия, извади от строя летището на Алепо

Израел нанесе удари по Сирия, заяви пресслужбата на израелската войска, представена от Франс прес и ТАСС. Тя посочи, че артилерийската пукотевица е в отговор на обстрел от сирийска територия.

" Вследствие на първичните известия за задействани сирени за паника в обитаемоте места Авней-Ейтан и Алма артилерията на Израелските сили за защита сега нанася удари по източника на стрелбата в Сирия ", се споделя в прессъобщението.

Ройтерс цитира известие на израелската войска, съгласно което две ракети са изстреляни от сирийска територия, като са паднали в запустял регион. В друго изказване Израелските сили за защита означават, че са задействани системите за противовъздушна защита наоколо до границата с Ливан, като е прехваната " подозрителна цел ", пристигнал от ливанска територия.

Според сирийското министерство на защитата, представено от Ройтерс, Израел е атакувал летището на Алепо и го е извадил от строя. Това към този момент се бе случило в четвъртък.

" Израелският зложелател извърши въздушно нахлуване откъм Средиземно море, западно от Латакия, като задачата бе интернационалното летище на Алепо. Бяха нанесени материални вреди на летишето и то бе извадено от строя ", се споделя в изказването на министерството на защитата на Сирия. За момента израелската войска не е дала отговор на запитването на Ройтерс по тази тематика.

Агенцията отбелязва, че летището в Дамаск към момента е отвън строя. Сътрудници на Ройтерс осведомят, че задачата на израелските удари по летището в Дамаск е да се пресекат иранските доставки за Сирия. Влиянието на Техеран в тази страна от Близкия изток набъбна, откогато Иран стартира да поддържа президента Башар Асад в гражданската война, почнала през 2011 година

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР