Израел и Хамас се споразумяха да бъдат освободени 50 заложници,

...
Израел и Хамас се споразумяха да бъдат освободени 50 заложници,
Коментари Харесай

Израел спира военните действия за 4 дни, а „Хамас“ освобождава 50 заложници

Израел и Хамас се споразумяха да бъдат освободени 50 заложници, държани в Газа. Те ще бъдат пуснати по време на четиридневна пауза в боевете, се споделя още в изказването на кабинета на израелския министър председател. Американският президент Джо Байдън приветства постигнатата сделка.

В изказване, публикувано от офиса на премиера Бенямин Нетаняху, се споделя, че държавното управление е задължено да върне вкъщи всички заложници, и че първата фаза за постигането на тази цел е обрисувана – ще бъдат пуснати минимум 50 дами и деца.

В подмяна Израел ще освободи минимум 140 дами и малолетни от своите затвори, оповестяват израелски медии. Освобождаването на всеки спомагателни 10 заложници ще удължава паузата в боевете с един ден. Сделката също по този начин ще разреши на стотици камиони, пренасящи филантропична помощ, медицински консумативи и гориво, да влязат в Газа.

Правителството на Катар, с чието ходатайство беше реализирана договорката, съобщи, че началният час на примирието ще бъде разгласен през идващите 24 часа.

Израел също по този начин упорства, че това не е краят на войната – която ще продължи, с цел да върне всички заложници вкъщи, да приключи елиминирането на Хамас и да подсигурява, че няма „ нова опасност “ за Израел от Газа.

Шест седмици след началото на войната Израел беше подложен на мощен интернационален напън за използване на филантропично преустановяване на огъня.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР