Израел-Хамас война: Малко за показване на яростната дипломатическа дейност -

...
Израел-Хамас война: Малко за показване на яростната дипломатическа дейност -
Коментари Харесай

Бащата на освободен американски заложник казва, че тя „се справя добре“ след освобождаването си от плен на Хамас

Израел-Хамас война: Малко за проявление на гневната дипломатическа активност - с наземни офанзиви единствено след дни

" Ще я прегърна, това ще бъде най-хубавият ден в живота ми. "

Изображение: Натали с татко си, Ури Раанан

Той добави, че има вяра, че Натали и Джудит, на 59, пътуват до Тел Авив, с цел да се съберат с родственици, и че и двете ще се върнат в Съединени американски щати при започване на идната седмица.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също отпразнува новината че семейство Раанан са били освободени.

„ Радвам се, че скоро ще се съберат още веднъж със фамилията си, което беше обзето от боязън “, сподели господин Байдън във Вашингтон.

президентът също беседва с Джудит и Натали и „ съобщи, че те ще имат цялостната поддръжка на държавното управление на Съединени американски щати, до момента в който се възвръщат от това извънредно тестване “, сподели Белият дом.

Говорител на израелската войска сподели, че двамата американци бяха отвън Ивицата Газа и с израелските военни.

Хамас сподели, че са ги освободили по филантропични аргументи в съглашение с катарското държавно управление.

Те бяха първите освободени заложници откогато бойци на Хамас отвлякоха към 200 души по време на буйството си на 7 октомври.

Изображение: Натали и нейното куче в Чикаго. Снимка: AP

Прочетете още:

Малко какво да се види за гневната дипломатическа активност - разбор
Американски боен транспортен съд смъква ракети, „ евентуално “ ориентирани към Израел

The Международният комитет на Червения кръст, който транспортира раананите от Газа до Израел, сподели, че освобождението им предлага " праст вяра " за тези, които към момента са арестувани.

Джудит и Натали бяха напуснали дома си в предградието на Чикаго на Еванстън, с цел да пътуват до Израел, с цел да отпразнуват еврейските празници, съгласно членове на фамилията.

На 7 октомври те бяха в Нахал Оз, покрай Газа, за празника Симхат Тора, когато бойци на Хамас нахлуха в южните израелски градове, убивайки и отвличайки стотици хора.

Двама американски заложници, освободени от Хамас

Семейството им не е чуло нищо от тях след офанзивата и по-късно им е казано от американски и израелски чиновници, че са държани в Газа, братът на Натали Бен Раанан сподели пред Denver Post по-рано тази седмица.

Натали обича изкуството, грима, модата и DoorDash – „ ненавижда да се храни вкъщи “, съгласно Бен, който е основан в Денвър, Колорадо.

Тя приключи гимназия тази година и решаваше дали да отиде в лицей, с цел да учи интериорен или фешън дизайн, или да стане чирак в магазин за татуировки.

Катар сподели, че ще продължи разговора си с Израел и Хамас с вярата да завоюват освобождението на всички заложници „ с крайната цел деескалация на актуалната рецесия и възобновяване на мира “.

Майка на пленник: „ Липсва ми “

Освобождаването идва на фона на възходящи упования на сухопътна атака, която съгласно Израел има за цел да изкорени бойците на Хамас, които ръководят Газа.

В изказване, оповестено късно в петък, израелският министър-председател Бенямин Нетаняху сподели: „ Двама от нашите отвлечени са вкъщи. Ние не се отхвърляме от напъните да върнем всички отвлечени и изчезнали хора. “

„ В същото време ще продължим да се борим до победа “, добави той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР